Χορτοπιτάκια από το εστιατόριο Δάφνη

Εύκολα και πεντανόστιμα πιτάκια αυγού στο τηγάνι

Αυτή η συνταγή για λαχταριστά και πανεύκολα πιτάκια στο τηγάνι θα γίνει η αγαπημένη σας!

Ό,τι αλμυρό σνακ έχει ως βάση το ζυμάρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Ανάμεσα στις αγαπημένες αλμυρές λιχουδιές είναι φυσικά και κάθε λογής τηγανιτά πιτάκια, τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε με πολλά διαφορετικά υλικά, «παίζοντας» με τις γεύσεις και δημιουργώντας διαφορετικές παραλλαγές.

Εμείς βρήκαμε στο xrysoskoufaki.gr μία λαχταριστή και πολύ απλή συνταγή για πιτάκια αυγού στο τηγάνι τα οποία είναι πεντανόστιμα και φτιάχνονται με υλικά που κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • Φύλλο κρούστας με διάμετρο 60 εκ. 1 τεμ.
  • τυρί φέτα 30-40 γραμ
  • γιαούρτι 1 κουπα
  • μαγειρική σόδα 1/3 κουτ.γλ
  • αλεύρι 1 κ.γ.
  • βούτυρο 1 κγ

Εκτέλεση

  • Κόβετε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες με ψαλίδι και ανακατεύετε απαλά με τα δάχτυλα.
  • Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτετε το γιαούρτι μαζί με την σόδα μέχρι να κάνει φυσαλίδες και μέσα στο μείγμα ρίχνετε το θρυμματισμένο τυρί.
  • Περιχύνετε το μείγμα πάνω από τις φλούδες των φύλλων, ρίχνετε και το αλεύρι και ελαφρά με μια σπάτουλα ανακατεύετε για να μουλιάσουν καλά.
  • Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι πολύ λίγο βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα με ένα κουτάλι όπως οι τηγανίτες αλλά λίγο μεγαλύτερο.
  • Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήστε τα πιτάκια σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά, γυρίστε από την άλλη.
  • Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε σε μια πιατέλα.