Ελαφρύ και πεντανόστιμο σουφλέ λαχανικών -Το τέλειο καλοκαιρινό γεύμα
Aυτή η συνταγή για λαχταριστό σουφλέ λαχανικών είναι ιδανική για ένα μεσημεριανό γεύμα με την παρέα σας.
Το σουφλέ είναι είναι ένα φαγητό που όλοι αγαπούν, καθώς είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και ιδιαίτερα ευέλικτο. Οι πιθανές εκδοχές είναι αμέτρητες, και μπορεί κανείς να προσαρμόσει εύκολα το νόστιμο πιάτο στις προσωπικές του προτιμήσεις και γεύσεις.
Συνήθως, έχουμε στο μυαλό μας το σουφλέ ως ένα πιάτο σχετικά βαρύ, ωστόσο η υπάρχουν και ελαφριές παραλλαγές του δημοφιλούς γεύματος -ιδανικές για την καλοκαιρινή περίοδο που ο καιρός ανοίγει και προτιμούμε συνταγές χαμηλότερες σε λιπαρά.
Η συγκεκριμένη συνταγή για νόστιμο και χορταστικό σουφλέ λαχανικών πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο με μεσογειακές γεύσεις και αρώματα που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και υπόσχεται να συναρπάσει εσάς και τους φίλους σας.
Υλικά
- Μπρόκολο 0,5 kg
- Κουνουπίδι 0,5 kg.
- 2 κουταλιές γάλα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ντομάτα
- 3 αυγά
- 2 ποτήρια γάλα (400 ml)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (30 ml)
- 130 γρ.αλεύρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. τυρί της αρεσκείας σας
Eκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Τα βάζουμε σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει προσθέτουμε και το γάλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
- Σ' ένα μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά. Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα μεσαίο πυρέξ βάζουμε τα βρασμένα λαχανικά μας ρίχνουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι και αλατίζουμε. Κόβουμε τη ντομάτα και τη πιπεριά μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο πυρέξ.
- Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα μας.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε και αυτό από πάνω.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 200 ° C