Φωτογραφία: shutterstock

Λαχταριστό σουφλέ με κολοκυθάκια και γιαούρτι

Το πιο εύκολο και λαχταριστό πιάτο, σουφλέ με κολοκυθάκια και γιαούρτι.

Το σουφλέ είναι είναι ένα φαγητό που όλοι αγαπούν, αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι υλικά θέλουμε και να προσαρμόσουμε τη συνταγή στα γούστα και τις γεύσεις μας.

Η συγκεκριμένη συνταγή με κολοκυθάκια και γιαούρτι πρόκειται για ένα πεντανόστιμο πιάτο με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση και αφράτη υφή. Ένα ακαταμάχητο και χορταστικό φαγητό που μπορεί να σταθεί επάξια σε οποιοδήποτε τραπέζι κάνετε, και είναι σίγουρο πως κανείς δε θα μείνει σε ένα μόνο κομμάτι.

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. φέτα
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο πιπεράκι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
  • Χοντροτρίβουμε την φέτα.
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη. Τα στύβουμε πολύ καλά, να αποβάλλουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται.
  • Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αλάτι δεν βάζω λόγω της φέτας, αν όμως θέλετε, προσθέστε λίγο αλατάκι.
  • Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους.
  • Αδειάζουμε εκεί το μείγμα με τα κολοκυθάκια.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, για 40-50 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο σας)
  • Βγάζουμε το πυρίμαχο σκεύος από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε εύκολα σε κομμάτια και να το σερβίρουμε