Η Δωροθέα Μερκούρη φτιάχνει λαχταριστή μακαρονάδα με μύδια και μας δίνει τη συνταγή -Το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο
Η Δωροθέα Μερκούρη ως βέρα Ελληνοϊταλίδα, μοιράζεται συχνά τις λαχταριστές συνταγές της στο Instagram.
Αλμυρά πιάτα όπως πίτσα και ζυμαρικά ή ιταλικά γλυκά είναι μερικά από τα πιάτα που αγαπά να φτιάχνει και να απολαμβάνει.
Με βίντεο στο Instagram, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε μερικά πεντανόστιμα ιταλικά φαγητά.
Αυτή τη φορά, μοιράστηκε τη συνταγή της για «Spaghetti alle Vongole», δηλαδή μακαρονάδα με μύδια.
Πρόκειται για την απόλυτη, καλοκαιρινή, θαλασσινή μακαρονάδα που είναι η αγαπημένη της όπως λέει η ίδια.
Πάμε να δούμε πώς θα την φτιάξουμε και εμείς:
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο σπαγγέτι
Ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί
Παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ντοματίνια
Μαϊντανός
Σκόρδο
Μύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι για 24 ώρες, ώστε να φύγει η άμμος.
Ξεπλένουμε με νερό από τη βρύση και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μερικές σκελίδες σκόρδου.
Παράλληλα, βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια σε μια άλλη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μύδια.
Ξεπλένουμε τον μαϊντανό, τον στεγνώνουμε με λίγο χαρτί και τον βάζουμε ολόκληρο στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε κι άλλο μαϊντανό και τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Στην κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και τα βράζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι και ρίχνουμε μισό ποτήρι κρασί.
Ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη και το σβήνουμε, όταν έχει μαγειρευτεί.
Παίρνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα μύδια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!