Cookies με αλεύρι ολικής, σταφίδα και μέλι από τον Νικόλα Σακελλαρίου
Ένα αχνιστό φλιτζάνι κι ένα μπισκότο γευστικό και αρωματικό να το συνοδεύει σε φόντο φθινοπωρινό: εικόνα ευδαιμονίας.
Τέτοιες εικόνες δίνουν στην καθημερινότητα που τρέχει μια άλλη γεύση, πατάνε για λίγο το pause και μας φέρνουν σε μια κατάσταση συνειδητότητας: η στιγμή που εσύ φτιάχνεις είναι κι αυτή που τελικά θα ζήσεις. Και θα έχει τα υλικά που θέλεις.
Τον φετινό χειμώνα, ας φτιάξουμε τέτοιες εικόνες θαλπωρής, για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με ωραίες συζητήσεις, γεύσεις και τροφές που μας κάνουν καλό. Για μια συνταγή που θα δώσει άλλη γεύση στα ζεστά ροφήματα του χειμώνα μιλάμε σε αυτό το άρθρο και έχει την υπογραφή του σεφ Νικόλα Σακελλαρίου. Cookies με αλεύρι ολικής άλεσης, σταφίδες, μέλι, ταχίνι και καρύδια.
Φτιάχνονται πανεύκολα και τα περισσότερα υλικά τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας! Ο σεφ συνηθίζει να μαγειρεύει με διαλεχτά υλικά από όλη την Ελλάδα, που ανεβάζουν την διατροφική αξία αλλά και το επίπεδο της γεύσης.
Φτιάξτε τα cookies και απολαύστε το θρεπτικό σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!
Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση:
Υλικά:
-370 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
-3 κουτ. σούπας ταχίνι
-2 κουτ. σούπας μέλι
-60 ml. ελαιόλαδο
-1 κουτ. τσαγιού Μπέικιν πάουντερ
-1 αβγό
-½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες Ζακύνθου
-½ φλιτζάνι καρύδια, ολόκληρα
-Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τον χυμό τους
-2 βανίλιες
-1 κουτ. τσαγιού αλάτι
-Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
-Σε ένα κάδο του μίξερ ρίχνετε το χυμό από τα πορτοκάλια μαζί με το ξύσμα τους, το ελαιόλαδο, το μέλι, το ταχίνι, το αβγό και χτυπήστε ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε σιγά- σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα στο μίξερ.
-Στο τέλος, στην αργή ταχύτητα του μίξερ, ρίχνετε τα καρύδια με τις σταφίδες και ανακατέψτε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να αποκτήσετε ένα σφιχτό μείγμα.
-Απλώνετε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και βάζετε πάνω το μείγμα, αφού πρώτα το έχετε σχηματίσει σε μπισκότα με την βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού.
-Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα.
Tip! Η ζύμη κολλάει στα χέρια, γι'αυτό και χρησιμοποιείστε το βρεγμένο κουτάλι. Επίσης, μπορείτε να σχηματίσετε τα μπισκότα αφού πρώτα αλευρώσετε τα χέρια μας, έτσι ώστε να μην κολλάει η ζύμη.
Δείτε όλες τις συνταγές του σεφ εδώ