Αυγά Benedict με σολομό

Φτιάξε brunch στο σπίτι: Τα πανεύκολα αυγά Benedict του Δημήτρη Σκαρμούτσου είναι ό,τι πρέπει για να πάει καλά η χρονιά

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του χρόνου έφτασε και προσπαθούμε ακόμη να συνέλθουμε από τη γιορτινή κρεπάλη.

Ωστόσο, δεν ξεχνάμε την αγαπημένη μας γαστρονομική συνήθεια του weekend: Το brunch.

Το late breakfast/early lunch είναι η τελετουργία των απανταχού foodies που λατρεύουμε. Σχεδόν όλα τα cafe restaurants έχουν υιοθετήσει μενού με πολλές γευστικές επιλογές.

Τι θα έλεγες όμως, αυτή τη φορά, να φέρεις το brunch στο σπίτι σου; Φτιάξε μόνη σου ένα από τα classic, αγαπημένα πιάτα: Τα αυγά Benedict.

Ψάξαμε και βρήκαμε τη συνταγή των αυγών Benedict με καπνιστό σολομό του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Γίνονται εύκολα, γρήγορα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτά ενός εστιατορίου.

Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τα φτιάξεις, να βάλεις την καφετιέρα και να απολαύσεις το πρώτο και πιο ωραίο brunch της χρονιάς!

Αυγά Benedict με σολομό

ΥΛΙΚΑ (2 μερίδες, 25 λεπτά)

2 ψωμάκια, ψημένα
4 κομμάτια καπνιστό σολομό
1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο
2 αβγά
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
σχοινόπρασιο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα Hollandaise:

3 κρόκοι από μεγάλα αβγά
1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
¼ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τέλειο σπιτικό brunch

Για την Hollandaise:

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 30-60 δευτερόλεπτα.

Ενώ λειτουργεί το μπλέντερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο.

Για τα αβγά:

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε το ξύδι.

Σπάμε τα αβγά σε μικρές κούπες, για να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό.

Αφού το νερό βράσει, ρίχνουμε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία.

Τα αφήνουμε, καλύπτουμε με το καπάκι για 3 λεπτά, ελέγχουμε αν χρειάζονται μετακίνηση για να γίνουν πιο στρογγυλά και τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα πιάτο.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τοποθετούμε στο μισό ψωμάκι τα κομμάτια σολομού.

Βάζουμε από πάνω το αβοκάντο και τα αυγά ποσέ που έχουμε δημιουργήσει.

Ρίχνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.

Έτοιμα τα αυγά μας, εύκολα και γρήγορα! Καλή απόλαυση!