Έξοδος για φαγητό στην Ηλίου της Βουλιαγμένης: Εκεί που τα ψαράδικα βρίσκονται στη σειρά

Έξοδος για φαγητό στην Ηλίου της Βουλιαγμένης: Εκεί που τα ψαράδικα βρίσκονται στη σειρά

Ένα τραπέζι με θέα τη θάλασσα, ένα ολόφρεσκο ψάρι ανοιγμένο με τη λευκή του σάρκα να μοσχοβολά και ουζάκι στα ποτήρια συνθέτουν το σκηνικό του καλοκαιριού.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν έρθει οι καλοκαιρινές μήνες, ωστόσο, ο ήλιος και ο ζεστός καιρός κάνει τους περισσότερους να αποζητούν στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια βόλτα για φαγητό στη Βουλιαγμένη, στον δρόμο της Ηλίου που τα ψαράδικα στέκονται στη σειρά και προκαλείται ένα μίνι κομφούζιο από εκείνους που σπεύδουν να απολαύσουν τα θαλασσινά τους.

Παπαϊωάννου

Σε ένα ονειρικό σημείο, της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με το κύμα να σκάει δίπλα σας, στέκει το εστιατόριο Παπαϊωάννου στο Καβούρι. Πάνω σε μια προβλήματα, τα τραπέζια στρώνονται με κατάλευκα τραπεζομάντιλα και σερβίτσια, καλωσορίζοντας όλους εκείνους που επιθυμούν να γευτούν αυθεντικές γεύσεις της θάλασσας.

Σημείο αναφοράς της ελληνικής ψαροφαγίας το εστιατόριο Παπαϊωάννου σέβεται την παράδοση, δίνοντας έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα και εστιάζοντας στις τελευταίες τάσεις της γαστρονομίας. Τα ψάρια και τα θαλασσινά μοσχοβολούν φρεσκάδα και διαχειρίζονται με σεβασμό, ώστε αυτό που φτάνει στο τραπέζι να είναι πάντα άψογο.

Στο μενού θα βρείτε την κλασσική σαλάτα Παπαϊωάννου, ωμά και κλασσικά πιάτα, όπως ζυμαρικά με θαλασσινά και μύδια αχνιστά. Το φρέσκο ψάρι δεν γίνεται να λείπει από το τραπέζι και ψήνεται στα κάρβουνα.

Πού: Ηλίου 2, Βουλιαγμένη

Πανόραμα

Λίγο πιο εκεί, σε ένα μπαλκόνι μπορείτε να αγναντέψετε τη θάλασσα από το εστιατόριο Πανόραμα. Τα καλούδια του βυθού έρχονται ολόφρεσκα και ετοιμάζονται με μεράκι προκειμένου να ικανοποιήσουν τον κάθε φιλοξενούμενο.

Γεύσεις γνωστές που θυμίζουν πάντα καλοκαίρι. Εδώ, θα ρουφήξετε λιχούδικα την και το λεμονάκι από τα φρέσκα όστρακα με λεμονάκι και θα απολαύσετε ζουμερές γαρίδες και καλαμαράκια τηγανητά. Το φρέσκο ψάρι έρχεται σε σιδερένια πιατέλα κάτασπρο-κάτασπρο και πεντανόστιμο. Θα συνοδεύσετε με κρασάκι και ούζο.

Πού: Ηλίου 4

Γιαλός

Το εστιατόριο Γιαλός αποτελεί ένα κλασσικό στέκι της περιοχής και μοιάζει σαν να «ξεκόλλησε» από κάποιο ελληνικό νησί.

Κλασσική ελληνική κουζίνα, νόστιμη δίχως εκπλήξεις, χαρακτηριστικό που ικανοποιεί κάθε φορά. Από την κουζίνα βγαίνουν πιάτα με έμφαση στην πρώτη ύλη, με τα ολόφρεσκα ψάρια να έχουν την τιμητική τους. Η μοναδική θέα και οι εκλεκτοί ψαρομεζέδες, συμπληρώνονται από λίστα με ποικιλία κρασιών και αποσταγμάτων.

Πού: Ηλιού 19 & Σελήνη

Εστιατόριο Γαρμπή

Ήταν το 1959, όταν το εστιατόριο Γαρμπή μεταφέρθηκε από τον σημερινό Αστέρα στο Καβούρι. Το μοτίβο του ψαροκόκκαλου που κυριαρχεί στο κτίσμα αντανακλά τα με τον τρόπο του τα φρεσκότατα ψάρια που φτάνουν από τα καΐκια της Λέρου.

Στο μενού θα βρείτε πιάτα με επιδέξιο τηγάνι αλλά και ψάρι ψημένο μαστόρικα στη σχάρα. Βέβαια, δεν λείπουν και πιάτα με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Πού: Ηλίου 21

Agora Riviera

Λίγα μέτρα μακριά από τα υπόλοιπα, το Agora Riviera έχει δημιουργήσει τον δικό του θαλασσινό μικρόκοσμο. Ολόλευκα τραπέζια στέκονται στη βεράντα κάτω από τις σκιές που δημιουργούν τα αρμυρίκια, ενώ οι ήχοι της θάλασσας μπλέκουν με τη χαλαρή μουσική του εστιατορίου. Ένα αγιοπελαγίτικο σκηνικό στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τα ψάρια μυρίζουν θάλασσα και ψήνονται με δεξιοτεχνία, ενώ το χταπόδι και το θράψαλο λιώνουν στο στόμα. Γεμάτα γεύση και τα πικάντικα μύδια με την πιπεριά Φλωρίνης και τη φέτα, ενώ δεν λείπουν τα κλασσικά αχνιστά.

Πού: Ηλίου & Ηούς Γωνία