Λαχταριστή καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή

Λαχταριστή καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή -Εύκολη και πεντανόστιμη

Τα ζυμαρικά είναι πάντα καλή επιλογή για ένα γρήγορο και λαχταριστό φαγητό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ζεστή και αυθεντική καρμπονάρα.

Οι παραλλαγές στα πιάτα των ζυμαρικών είναι πολλές και σίγουρα, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθένα, οι σάλτσες ποικίλουν. Από κόκκινη σάλτσα με λαχανικά, μέχρι λευκή με μανιτάρια, στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορούν να σε δελεάσουν.

Μια από αυτές είναι και η καρμπονάρα.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πιο λαχταριστή καρμπονάρα και η συνταγή που θα διαβάσεις πρόκειται για την γνήσια, αυθεντική, με την πλούσια γεύση και το ανεπανάληπτο άρωμα.

Η συνταγή είναι από το Live Kitchen

Συνταγή για λαχταριστή καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή

Υλικά:

Για τα ζυμαρικά

  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 20 γρ αλάτι
  • 2 λίτρα νερό
  • Για το μπέικον
  • 150 γρ καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια ή Guanciale
  • 70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά

Για την σάλτσα

  • 2 κρόκοι από μέτρια αυγά
  • 1 μέτριο αυγό
  • 100 γρ τυρί πεκορίνο
  • 70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
  • Πιπέρι

Για το στόλισμα

  • Πιπέρι
  • Τυρί πεκορίνο

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και προσθέτουμε το αλάτι.

Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας (al dente).

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια καπνιστό μπέικον ή Guanciale και το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αυγό, το τριμμένο τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τα σπαγγέτι μέσα στο καπνιστό μπέικον που έχει ροδίσει μαζί με 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά. Προσθέτουμε 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα σπαγγέτι μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά τα σπαγγέτι και ρίχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να δέσει!! Στολίζουμε με πιπέρι και τυρί πεκορίνο.