Poached Eggs Fürstenberg: Πώς θα φτιάξεις τα αγαπημένα αυγά ποσέ του Christian Dior -Ο οίκος μοιράστηκε την λαχταριστή συνταγή
Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα την κουζίνα και τη μαγειρική από τους Γάλλους. Και μπορεί όταν αναφέρουμε το όνομα του Christian Dior να μην μας έρχεται αυτό στο μυαλό, ωστόσο, από ό,τι φαίνεται ο Γάλλος σχεδιαστής λάτρευε το φαγητό.
Δεκαπέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, εκδόθηκε ένα βιβλίο μαγειρικής, με τον τίτλο «La Cuisine Cousu-Main», που περιείχε όλες τις αγαπημένες συνταγές του σπουδαίου μόδιστρου.
Το βιβλίο ήταν εικονογραφημένο με σκίτσα του René Gruau.Οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την κλασική γαλλική γαστρονομία.
Ο σεφ και καλός φίλος του Dior, Raymond Thuilier, παρομοίασε τον cuisinier (μάγειρα) με τον couturier (σχεδιαστή).
«Τα υλικά που χρησιμοποιούμε όταν μαγειρεύουμε είναι τόσο ευγενή όσο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην υψηλή ραπτική», του είχε πει ο ίδιος σχεδιαστής.
Αν κάποιος θέλει να αναδημιουργήσει τις γαστρονομικές του απολαύσεις, τώρα, μπορεί να το κάνει, μιας και ο γαλλικός οίκος μοιράστηκε μερικές συνταγές από το βιβλίο.
Μία από αυτές σας την παρουσιάζουμε.
Ο λόγος για τα αυγά ποσέ ή αλλιώς «Poached Eggs Fürstenberg», ιδανικά για brunch λες και βρίσκεσαι στο Παρίσι.
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες)
Μείγμα σουφλέ τυριού
6 αυγά
50 γρ. τριμμένο τυρί
βούτυρο
Για το τυρί σουφλέ:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
½ κούπα ζεστό γάλα
4 αυγά
100 γρ. τριμμένο τυρί
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να κολλάει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τους 4 κρόκους και χτυπάμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσεκτικά ρίχνουμε τα ασπράδια στο μείγμα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε ένα στρώμα από το μείγμα του σουφλέ τυριού σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Απαλά ρίχνουμε τα 6 αυγά για να γίνουν ποσέ. Βάζουμε μια πετσέτα πάνω από το μείγμα του σουφλέ.
Καλύπτουμε τα αυγά με περισσότερο μείγμα και ρίχνουμε τριμμένο τυρί. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, για περίπου 15 λεπτά.
Καλή απόλαυση!