Αυγά Μιμόζα: Τα γεμιστά αυγά του Δημήτρη Σκαρμούτσου είναι λαχταριστά και γίνονται σε χρόνο dt
Το φετινό Πάσχα ήταν τελείως διαφορετικό φέτος. Με όλα τα ήθη και τα έθιμα, αλλά με μια μοναχικότητα που δεν είχαμε ξαναβιώσει.
Το τραπέζι, γεμάτο με κάθε λογής πιάτα. Από τα πατροπαράδοτα κρεατικά, μέχρι τα τσουρέκια και τα κουλουράκια, αλλά και όλα τα γλυκά. Φέτος πάντως, όπως και κάθε χρόνο τα αυγά ήταν αυτά που είχαν την τιμητική τους.
Ιδανικά για ορεκτικό, συνοδευτικό, ακόμη και για σνακ, τρώγονται την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τις επόμενες ημέρες.
Αντί λοιπόν να πετάξεις τα ήδη βρασμένα κόκκινα αυγά, ΄βγάλε χαρτάκι και στυλό και σημείωσε την φανταστική συνταγή του Δημήτρη Σκαρμο'υτσου. Τα «αυγά Μιμόζα». Πρόκειται για γεμιστά αυγά, τόσο λαχταριστά όσο και πανεύκολα. Γίνονται μέσα σε 15 λεπτά και τρώγονται αμέσως!
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ (6-12 μερίδες)
6 αυγά, βραστά και σφιχτά
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σέλερι, λεπτοκομμένο
1 πρέζα πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα αυγά κατά μήκος και βγάζουμε τους κρόκους.
Αφήνουμε τα ασπράδια στην άκρη.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τους κρόκους και με ένα πιρούνι τους λιώνουμε, κάνοντάς τους πουρέ.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το κρεμμύδι, το σέλερι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα ασπράδια με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή διαβάσαμε στο dimitrisskarmoutsos.gr