Athénée: Τα κυριακάτικα brunch επιστρέφουν με αυλαία από Στέλιο Παρλιάρο και ιταλικές γλυκές δημιουργίες

Athénée: Τα κυριακάτικα brunch επιστρέφουν με αυλαία από Στέλιο Παρλιάρο και ιταλικές γλυκές δημιουργίες

Οι Κυριακές γίνονται ακόμη πιο γλυκές, καθώς το Athénée υποδέχεται και φέτος καταξιωμένους pastry chefs για τα κυριακάτικα brunch του.

Την αυλαία ανοίγει την Κυριακή, ο κορυφαίος Στέλιος Παρλιάρος, ο οποίος επιστρέφει στο θρυλικό αθηναϊκό στέκι, προκειμένου να παρουσιάσει τις δημιουργίες του. Αυτή τη φορά αντλεί έμπνευση από την πλούσια παράδοση της ιταλικής ζαχαροπλαστικής.

Brunch au Chocolat: Δημιουργίες από παλαιότερο brunch του Στέλιου Παρλιάρου

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου και φυσικά να απολαύσουν και τα νέα πιάτα brunch και lunch του Athenee, που επιμελείται ο βραβευμένος chef Νίκος Σκλήρας, συνδυάζοντας καινοτόμες γεύσεις και εξαιρετική πρώτη ύλη, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της Αθήνας.

Δημιουργίες από παλαιότερο brunch του Στέλιου Παρλιάρου

Ο Στέλιος Παρλιάρος θα συνεχίσει το γευστικό ταξίδι για δύο ακόμη Κυριακές στις 20 Οκτωβρίου και στις 3 Νοεμβρίου.

Ένας θρύλος της πόλης

Στη γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, το Athénée συνεχίζει να διαγράφει τη λαμπερή του πορεία, συνομιλώντας με την Αθήνα.

Η λέξη Athénée έχει ρίζες στο λατινικό athenaeum που σημαίνει το εντευκτήριο της θεάς Αθηνάς. Η σχέση με την Αθήνα ολοφάνερη και δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει, άλλωστε, καθώς οι χώροι του έχουν φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες της πόλης.

Η ιστορία όμως ξεκινά το 1939, όταν ο ομογενής Κάρολος Ζωναρά επέστρεψε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ. και έναν χρόνο μετά, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, όταν τορπιλίστηκε η φρεγάτα «Έλλη» στην Τήνο, εγκαινίασε το Zonar's.

Το Zonar’s στεγάζεται στο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το 1994 ως «διατηρητέο ιστορικό μνημείο της Αθήνας» και «δείγμα της αρχιτεκτονικής των δημοσίων κτιρίων της εποχής του Μεσοπολέμου».

Αίγλη και πολυτέλεια διαπερνούσε κάθε του γωνιά και κάθε λεπτομέρεια έφερε διάσημες υπογραφές τεχνιτών. Ο συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς το χαρακτήριζε ως «το πιο πολυτελές ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, τύπου ομοίου προς τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Βιέννης».

Αποτελούσε στέκι της Αθήνας και τις πόρτες του περνούσαν συγγραφείς, ποιητές, σταρ του σινεμά και του θεάτρου, κοσμικοί αλλά και πιο απλοί άνθρωποι που ήθελαν να ζήσουν μία στιγμή γνήσιας πολυτέλειας.

Οι τοίχοι του ιστορικοί κτιρίου έχουν αφουγκραστεί ιστορίες που τις κρατούν καλά φυλαγμένες. Εκεί ο Σπύρος Μελάς έγραφε τα χρονογραφήματά του για τον τορπιλισμό της Έλλης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μελίνα Μερκούρη έδιναν τις συνεντεύξεις τους, ενώ όλη η πολιτική ηγεσία του τόπου από τον Κωνσταντίνος Καραμανλής, Σοφοκλής Βενιζέλος, Ηλίας Ηλιούς, Γεώργιος Μαύρος, Ευάγγελος Αβέρωφ, Γεώργιος Ράλλης, Ξενοφώντας Ζολώτας αλλά και ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Αναστάσιος Πεπονής, είχαν τα δικά τους αγαπημένα τραπέζια.

Εδώ, οι Αθηναίοι δοκίμασαν για πρώτη φορά το παγωτό Σικάγο, ενώ η Coca Cola ερχόταν μέσα σε βαρέλια κατευθείαν από την Αμερική.

Το 2001, όμως, η αυλαία έπεσε και μια εποχή έλαβε τέλος. Όμως, ο θρύλος βρισκόταν εκεί να σιγοκαίει. Έξι χρόνια μετά ο τα δύο αδέρφια Σπύρος και Χρύσανθος Πανάς ανέλαβαν να επαναλειτουργήσουν τον ιστορικό χώρο και εγένετο Athénée.

Η αίγλη και ο κοσμοπολίτικος αέρας παραμένουν αναλλοίωτα χαρακτηριστικά, καλώντας όλους τους επισκέπτες να δημιουργήσουν εκεί τις δικές τους αναμνήσεις στην πόλη.

Πού: Athénée, Bουκουρεστίου 9, Αθήνα