Apple crumble

Apple crumble: Η αποδομημένη, τραγανή μηλόπιτα που γίνεται πανεύκολα

Το φθινόπωρο είναι η εποχή πολλών και γευστικών φρούτων. Τα πρώτα μήλα κάνουν την εμφάνισή τους και μπορούμε να φτιάξουμε λαχταριστά γλυκά που θα κάνουν το σπίτι να μοσχοβολήσει.

Την τιμητική της έχει -φυσικά- η παραδοσιακή μηλόπιτα. Υπάρχουν όμως πολλές παραλλαγές που αξίζει να δοκιμάσεις.

Το apple crumble είναι μια τέλεια εκδοχή της μηλόπιτας, που μοιάζει αποδομημένη και θρυμματισμένη.

Γίνεται με βρώμη, αλεύρι, μήλα και κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό, γευστικό γλυκό που θα στεφθεί το απόλυτο του φθινοπώρου.

Η συνταγή του Γαβριήλ Νικολαϊδη είναι πανεύκολη και γίνεται με λίγα υλικά.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βρώμη
  • 80 γρ ξηροί καρποί
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη (χωρισμένη στα δύο)
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 6 μήλα (3 κόκκινα - 3 πράσινα)
  • 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
  • 50 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά για διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τη μισή μαύρη ζάχαρη
  • Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνεται συμπαγές, σαν νωπή άμμος
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
  • Κόβουμε τα μήλα σε φέτες
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20x30 εκ.
  • Αραδιάζουμε τα μήλα
  • Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη
  • Τέλος προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου και το απλώνουμε με μια σπάτουλα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε

Η συνταγή είναι από το coolartisan.gr