Λαχταριστοί και τραγανοί ψαροκεφτέδες: Η πανεύκολη συνταγή για θεϊκό μεζέ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 10 SEP 2021
Οι μεζέδες είναι από τα αγαπημένα μας παραδοσιακά πιάτα.
Λατρεύουμε να τους απολαμβάνουμε στη μέση του τραπεζιού με καλή παρέα.
Ψάχνοντας για ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο μεζέ, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για ψαροκεφτέδες. Είναι αφράτοι, λαχταριστοί και πεντανόστιμοι και κυρίως πολύ εύκολοι.
Είναι ένας μεζές που θα λατρέψουν τα παιδιά που δεν τρώνε ψάρι αλλά και ιδανικός για τους μεγάλους με λίγο ουζάκι ή μπύρα.
Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και γίνεται με λίγα υλικά. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τους φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα
- 2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή άνιθο)
- 1 αυγό
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 ποτήρι σόδα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη σόδα και το αλεύρι και ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί ο χυλός.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μπόλικο λάδι στη φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Με το κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι για να τηγανίσουμε.
- Γυρίζουμε και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Επαναλαμβάνουμε για όλο το μείγμα.
- Βγάζουμε τους ψαροκεφτέδες και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Έτοιμοι! Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το sotiriaamor.blogspot.com