Μηλόπιτες

Μηλόπιτες με γιαούρτι στο τηγάνι σε 5 λεπτά -Απίθανες και γρήγορες

Ωρα να φτιάξεις τις πιο νόστιμες και εύκολες μηλόπιτες στο τηγάνι που έχεις δοκιμάσει.

Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή στο διαδίκτυο που θα σε ενθουσιάσει. Εύκολες μηλόπιτες στο τηγάνι σε μόλις 5 λεπτά!

Την συνταγή βρήκαμε από τον σεφ Πάνο Παπαδάκη, ο οποίος σημειώνει στο προφίλ του στο Instagram: «Αγαπημένη πανεύκολη συνταγή.Τρίψτε δύο μήλα και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει».

Απίθανες και πανεύκολες μηλόπιτες στο τηγάνι σε μόλις 5 λεπτά

Οι μηλόπιτες στο τηγάνι είναι το πιο γρήγορο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το φρούτο του φθινοπώρου.

Εκτός από ένα φρούτο που τρώγεται στο πρωινό ή ως απογευματινό σνακ, το μήλο μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για ένα πανεύκολο γλυκό, ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που ποθείς και λαχταράς ένα γλυκό για να συνεχίσεις την ημέρα σου.

Υλικά

  • 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 130 γρ γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ ηλιέλαιο
  • 2 βανιλίνες
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • 8 γρ μπέικεν πάουντερ

Για το τηγάνι

  • Βούτυρο

Για το στόλισμα

  • Μέλι+ Μπισκότο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, την κανέλα, το γιαούρτι (όχι στραγγιστό), το μπέικεν, το ηλιέλαιο, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Τρίβουμε στον ρεντέ 2 κόκκινα μήλα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ καλά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε την μισή ποσότητα του μείγματος. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο με καπάκι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ξανά βούτυρο και το υπόλοιπο μείγμα μαγειρεύοντας με τον ίδιο τρόπο. Πασπαλίζουμε με μέλι και τριμμένο μπισκότο.

Δείτε το βίντεο:

Την συνταγή πήραμε από το live-kitchen.gr