Φωτογραφία: shutterstock

Πανεύκολη συνταγή για τραγανά και αφράτα αμυγδαλωτά

Από όποια γωνιά της χώρας και αν προέρχονται, τα αμυγδαλωτά είναι ένα γλυκό με ταυτότητα παραδοσιακή και πέρα για πέρα ελληνική.

Τα συναντάμε σε όλη την Ελλάδα με πολλές παραλλαγές, ενώ τα πιο φημισμένα είναι τα νησιώτικα, κυρίως της Άνδρου και της Τήνου.

Τα αγαπημένα γλυκά εδέσματα είναι από τα πιο δημοφιλή κεράσματα στα ελληνικά σπίτια και όχι άδικα, καθώς αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για ένα καφέ ή ένα τσάι και ετοιμάζονται πολύ εύκολα.

Η παρακάτω σύντομη και εύκολη συνταγή είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει καθώς εγγυάται ένα επιτυχημένο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα για τραγανά και αφράτα αμυγδαλωτά.

Υλικά

  • 550 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 320 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 βανίλιες
  • 40 αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τα αμυγδαλωτά μας ξεκινάμε αλέθοντας στο μούλτι τα αμύγδαλα μαζί με 70 γρ από την άχνη ζάχαρη, μέχρι αυτά να γίνουν σκόνη.
  • Κατόπιν, χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες, μέχρι να έχουμε μια άσπρη και συνάμα γυαλιστερή κρέμα.
  • Έπειτα, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη που φτιάξαμε στο πρώτο βήμα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, για να ενσωματωθούν.
  • Με τα χέρια μας κάνουμε 40 μπαλάκια από τη ζύμη, τα οποία πατάμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο από κάθε μπαλάκι.
  • Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15 λεπτά, ή εναλλακτικά στους 160 – 170 βαθμούς Κελσίου, για 20 – 25 λεπτά, ίσα να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε όπως είναι ή τα γεμίζουμε με βουτυρόκρεμα αμυγδάλου, ή μαρμελάδα και τα ενώνουμε ανα δύο.

Τη συνταγή πήραμε από το προφίλ xrysessyntages στο Instagram.