Αρωματικό κέικ μήλου από την Άννα-Μαρία Μπαρού -Ένα ελαφρύ σνακ για όλες τις ώρες
Μια συνταγή με φθινοπωρινό άρωμα, ελαφριά γεύση και «αφράτη» ευχαρίστηση παρουσίασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η food stylist, Άννα-Μαρία Μπαρού.
Ένα κέικ με το φρούτο που πάντα εμπνέει την ζαχαροπλαστική: το μήλο.
Ενα κομμάτι κέικ φτιαγμένο από αγνά υλικά πάντα συνοδεύει υπέροχα ένα φλιτζάνι ζεστού ροφήματος τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Ως food stylist και recipe developer (δημιουργός συνταγών δηλαδή), η Άννα Μαρία Μπαρού, δημιούργησε με τις φέτες των μήλων, εφέ «τριαντάφυλλου» όπως θα δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί.
Τα υλικά που χρησιμοποίησε απλά και τα περισσότερα ήδη υπάρχουν στο ντουλάπι σας.
Γνωρίστε άλλη μια εκδοχή του αγαπημένου γλυκίσματος που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και κάθε φορά που ψήνεται, μας «διακτινίζει» αυτόματα στα παιδικά μας χρόνια:
Υλικά:
-5 μήλα
-χυμός από ένα λεμόνι
-100 γρ. βούτυρο
-175 γρ. ζάχαρη
-1 βανίλια
-2 αυγά
-1 μήλο
-3 κουταλιές της σούπας γάλα
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-1 κ.γ κανέλα
-50 γρ. ζάχαρη
-1/2 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
-Στο μεταξύ, κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι στο νερό ανακατεύουμε και βάζουμε τα κομμένα μήλα.
-Τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια, τα σουρώνουμε.
-Χτυπάμε το βούτυρο για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βανίλια, χτυπάμε για αλλά 2-3 λεπτά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Λιώνουμε το μήλο μαζί με το γάλα στο multi και το προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ μαζί με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
-Ανακατεύουμε και βάζουμε σε μια φόρμα στεφάνι (26 διάμετρο) την οποία έχουμε λαδώσει και της έχουμε βάλει λαδόκολλα.
-Προσθέτουμε τα μήλα κάθετα για να σχηματίσουμε ένα μεγάλο τριαντάφυλλο, ξεκινάμε από το κέντρο.
-Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, την προσθέτουμε στο κέικ και ψήνουμε στους 200°Κ για 30 λεπτά.