Μηλόπιτα στο τηγάνι

Ανάποδη μηλόπιτα αφράτη και καραμελένια -Ιδανική για τα φθινοπωρινά απογεύματα

Πείτε μας πόσο θα θέλατε τώρα ένα ζεστό κομμάτι από μια ανάποδη μηλόπιτα με την ζεστή καραμέλα να τρέχει προς το πιάτο και εσάς με το κουτάλι να απολαμβάνετε κάθε μπουκιά;

Είμαστε στο φθινόπωρο και ήδη τα πρώτα μήλα έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Είναι λοιπόν η καλύτερη ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό γλυκό με το πιο αντιπροσωπευτικό φρούτο της εποχής.

Αλλωστε η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, κυρίως γιατί είναι νόστιμη και συνοδεύει ιδανικά τα φθινοπωρινά μας απογεύματα.

Ανάποδη μηλόπιτα αφράτη και καραμελένια -Ιδανική για τα φθινοπωρινά απογεύματα

Την συνταγή βρήκαμε από το προφίλ του Γιάννου Βαλιάνου στο Instagram, ο οποίος έφτιαξε την πιο αφράτη και καραμελένια μηλόπιτα.

Υλικά

Για την καραμέλα
50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (θ.δ)
100 γρ μαύρη η καστανή ζάχαρη

Για την ζυμη
2 αυγά σε θ.δ
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ βούτυρο σε θ.δ
1 πρέζα αλάτι
250 γρ γάλα φρέσκο
200 γρ ζάχαρη
1 κ.γλ baking powder
2-3 μέτρια μηλα

Εκτέλεση συνταγής

Χρησιμοποιώ φόρμα 26 εκ με αποσπώμενη βάση. Έχουμε προθερμασμένο φούρνο. Για καραμελένιο αποτέλεσμα βουτυρώνουμε καλά την λαδόκολλα της φόρμας και βάζουμε την ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια (και στα πλαϊνά). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινα και πράσινα μήλα ή ένα από τα δυο ανάλογα τα γούστα μας. Το ένα μήλο το βάζουμε κομμένο σε κυβάκια στο εσωτερικό της ζύμης και τα άλλα 2 τα βάζουμε σε μισοφέγγαρα στην βάση της φόρμας.

Δείτε το βίντεο: