πίτα με τυρί

Αλμυρή μπουγάτσα με τυρί και φύλλο κρούστας -Πανεύκολη, τραγανή και λαχταριστή

Οι πίτες είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε.

Ζεστές από τον φούρνο, με τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση, πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα, που κάνουν όλο το σπίτι να μοσχοβολά. Όλες οι πίτες είναι εξίσου λαχταριστές και απολαυστικές, πόσο μάλλον οι σπιτικές.

Η μπουγάτσα είναι μία από τις αγαπημένες μας. Τι θα έλεγες όμως για μια μπουγάτσα αλμυρή με τυρί και τραγανό φύλλο κρούστας; Είναι όσο νόστιμη ακούγεται και μάλιστα γίνεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή, εύκολη και γρήγορη, με απλά υλικά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου!

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 800 γρ. λευκό τυρί ή φέτα
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι
  • 100 ml νερό
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το γάλα να βράσει.
  • Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει κρέμα.
  • Όταν πήξει, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
  • Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ενσωματώνουμε το σπασμένο τυρί, το πιπέρι και τα αυγά.
  • Αναμειγνύουμε το νερό με το σπορέλαιο και το baking powder και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 38×32 εκατ. και στην μία πλευρά τοποθετούμε δύο φύλλα.
  • Στην απέναντι πλευρά βάζουμε ακόμα δύο φύλλα και αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια με το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και λαδώνουμε με το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την χλιαρή κρέμα και την απλώνουμε με προσοχή να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα και τα περνάμε με το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα διπλώνουμε ώστε να μην προεξέχουν.
  • Τα αλείφουμε με το μείγμα και ψήνουμε στους 180C μέχρι που να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το foodaholics.gr