Φωτογραφία: shutterstock

Αλμυρή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο -Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Όταν ακούμε γαλατόπιτα μας έρχεται συνήθως στο μυαλό το αγαπημένο μας γλυκό έδεσμα.

Τι κι αν σας λέγαμε όμως πως υπάρχει μία πεντανόστιμη, αλμυρή εκδοχή της αγαπημένης παραδοσιακής πίτας με μοναδικά ελαφριά και συνάμα πλούσια γεύση;

Αυτή η κλασσική και γευστική πίτα με βάση το γάλα είναι η ιδανική επιλογή για ένα βραδινό τραπέζι με την οικογένεια ή την παρέα μας, όταν θέλουμε να χορτάσουμε αλλά και να αποφύγουμε να φάμε ένα γεύμα που θα μας βαρύνει.

Η πλούσια γεύση της θα σας ξετρελάνει και σίγουρα δε θα μείνει ούτε ψίχουλο! Σε περίπτωση που είστε τυχεροί και περισσέψει κάποιο κομμάτι μπορείτε να το πάρετε εύκολα μαζί για κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο. Πρόκειται, για μία πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση, ωστόσο πολύ πλούσια σε αρώματα.

Υλικά

  • 1 ½ φλυτζάνι γάλα
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 5 αυγά
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη μικρή φλωρίνης ψητή η ωμή
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 150 γρ. φέτα
  • ½ φλυτζάνι κίτρινο τυρί – ότι έχουμε –
  • 4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
  • ½ κουτ. γλ. μπείκιν πάουντερ
  • Ανθό αλατιού – πιπέρι
  • 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο+ για το ταψί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
  • Κόβω τις πιπεριές και το κρεμμύδι καρέ. Μετρώ το γάλα και το αλεύρι.
  • Σε μπολ ρίχνω τα αυγά, από άλλο σκεύος ένα, ένα, τα αλατίζω, προσθέτω το γάλα, αναδεύω να ενωθούν, τρίβω πιπέρι, και τα αφήνω σε αναμονή.
  • Σε καθαρό μπολ, λιώνω με πιρούνι την φέτα, προσθέτω τις πιπεριές το κρεμμύδι, και το κίτρινο τυρί.
  • Ρίχνω το μισό γάλα στην γέμιση, στο υπόλοιπο μισό, λιώνω το αλεύρι κοσκινισμένο, με το μπείκιν πάουντερ μέσα, το προσθέτω στο αρχικό μείγμα.
  • Τελειώνω με το ζαμπόν γαλοπούλας, το ελαιόλαδο, ανακατεύω, μεταφέρω σε λαδωμένο ταψί, και ψήνω για 40 λεπτά.