Αλμυρές αυγόφετες με scrambled eggs και φέτα -Έτοιμες σε 10 λεπτά, το πιο λαχταριστό σπιτικό brunch
Οι αυγόφετες είναι ένα από τα πιο λαχταριστά και εύκολα πιάτα.
Η μόδα των brunch έχει πια γίνει συνήθεια και πολλές παρέες έχουν καθιερώσει να βγαίνουν έστω και μια φορά την εβδομάδα για brunch. Γιατί όμως να μην οργανώσετε μια μάζωξη στο σπίτι, με σπιτικά πιάτα, κάνοντας το τέλειο brunch party;
Οι αυγόφετες είναι ένα από τα πιο εύκολα πιάτα, ιδανικά για σπιτικό brunch, και είναι λαχταριστές και χορταστικές, κατάλληλες για τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους.
Στην προκειμένη περίπτωση σας έχουμε τις πιο εύκολες αυγόφετες, αλμυρές και πανεύκολες.
Αλμυρές αυγόφετες με scrambled eggs και φέτα -Έτοιμες σε 10 λεπτά, το πιο λαχταριστό σπιτικό brunch
Υλικά
- 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 200 ml φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Για το γαρνίρισμα 4 με 6 αυγά για scrambled eggs
Φέτα σε κομματάκια
Γαλοπούλα κομμένη ή σολωμό
Μαγιονέζα ή τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τις φέτες ψωμί στο μείγμα μέχρι να «ποτίσουν».
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε στις αυγοφέτες τη μαγιονέζα ή το τυρί κρέμα και ετοιμάζουμε τα scrambled eggs. Σε ένα μπολ σπάμε τα 4 -6 αυγά (ανάλογα με το μέγεθός τους) προσθέτουμε λίγο γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε σαν ομελέτα.
Στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τις αυγόφετες ρίχνουμε το μείγμα και μόλις αρχίσει να ψήνεται ελαφρώς, το «σπάμε» με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τη φέτα και τη γαλοπούλα και μόλις τα scrambled eggs πάρουν ένα ωραίο ελαφρύ κίτρινο χρώμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε πάνω στις αυγοφέτες και σερβίρουμε.