Φωτογραφία: shutterstock

Aφράτη ομελέτα με πατάτες και ματζουράνα -Πλούσια σε γεύση και θρεπτική αξία

Η ομελέτα είναι ένα από τα πιάτα που δε βαριόμαστε ποτέ καθώς υπάρχουν τόσες πιθανές παραλλαγές που μπορούμε να δημιουργήσουμε αναλόγως με την όρεξη μας.

Θρεπτική, αρωματική και πεντανόστιμη η συγκεκριμένη συνταγή ομελέτας με πατάτες και μαντζουράνα υπόσχεται να μη σας αφήσει νηστικούς.

Εμπνευσμένο εν μέρει απ' την ισπανική ομελέτα με πατάτες, αυτό το πιάτο είναι πλούσιο σε γέυση και ενέργεια και αποτελεί το ιδανικό, χορταστικό μεσημεριανό.

Yλικά:

  • 1 πατάτα μεγάλη γύρω στα 400 γραμ.
  • 5 -6 αυγά ανάλογα το μέγεθος τους
  • 5- 6 κουτ. σ. γάλα – όσες και τα αυγά
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι από μύλο
  • 1 κουτ. γλ. μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 1 λαδόκολλα
  • 4 κουτ. σ. ελαιόλαδο + για το ταψί

Γαρνιτούρα:

  • Ντοματίνια
  • Φέτα τυρί

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ξεφλουδίζουμε την πατάτα την κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες, και τη βάζουμε σε μια στρώση σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ελαφρά λαδωμένη.
  • Λαδώνουμε και επάνω τις πατάτες, αλατίζουμε με τον ανθό, τρίβουμε πιπέρι, πασπαλίζουμε με μαντζουράνα, και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 25 λεπτά.
  • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε τον πάτο με μαντζουράνα ένα άλλο ταψάκι, η σκεύος, σε μέγεθος 20 εκ. και με βάθος , ώστε να χωράει τις πατάτες σε στρώσεις.
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, – τα κάνει αφράτα- και μια κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, και τις απλώνουμε σε στρώσεις μέσα στο μικρό ταψάκι.
  • Ρίχνουμε τα αυγά, και ψήνουμε την ομελέτα, στην μεσαία σχάρα ο φούρνου, στον αέρα και στην ίδια θερμοκρασία, για 20 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά, κόβουμε την ομελέτα σε σταυρό, και σερβίρουμε γαρνίροντας με ντοματίνια και φέτα.
  • Αν θέλουμε την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα η άλλη επιφάνεια και μετά την κόβουμε. Τρώγεται ζεστή & κρύα.