Street food λιχουδιές για μια βραδιά Netflix το Σαββατοκύριακο στο σπίτι
Έχοντας αφήσει πίσω τα ξενύχτια και τα τρελά πάρτι, οι βραδιές μετά τη δουλειά αλλά και το Σαββατοκύριακο, θέλουν εξόδους για φαγητό και βραδιές στο σπίτι για Netflix and chill.
Τα βίντεο στο TikTok που δείχνουν γυναίκες και άνδρες να χαίρονται που τους ακύρωσαν την έξοδο, να βάζουν κατευθείαν πιζάμες και να αράζουν μπροστά από την τηλεόραση, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
Η βραδιά με Netflix ακούγεται άκρως ελκυστική, μετά από μια ημέρα με τρέξιμο στη δουλειά και συζητήσεις με συναδέλφους και φίλους. Βάλτε, λοιπόν, σειρά ή ταινία και σας έχουμε το καλύτερο street food για να ολοκληρωθεί η ημέρα.
Jackaroo
Το Jackaroo αποτελεί αντικείμενο συζήτησης αλλά και ρεπορτάζ, καθώς η φρενίτιδα με τα μπέργκερ και το κοτόπουλο δεν έχει προηγούμενο. Έξω από κάθε κατάστημα υπάρχει συνέχεια κόσμος, σαν να έχουν στήσει ένα street πάρτι περιμένοντας να γευτούν ίσως το πιο value και αφόρητα νόστιμο street food.
Αναμφισβήτητα πρωταγωνιστής του Jackaroo είναι το τηγανητό κοτόπουλο. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε ξινόγαλο για 24 ώρες, ύστερα πανάρεται σε αλεύρι με μπαχαρικά και μετά τηγανίζεται σε ανοιχτή φριτέζα τη στιγμή της παραγγελίας.
Επιλέξτε κλασσικά: Fried Chicken με αφράτο σουσαμένιο ψωμί με χειροποίητο παναρισμένο στήθος φρέσκου κοτόπουλου με τη μυστική μας συνταγή, cheddar, iceberg, pickles και αγιόλι.
Πού: Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς
Φωκίωνος Νέγρη 18, Κυψέλη
Καλλιρόης 73, Νέος Κόσμος
Κολοκοτρώνη 126, Πειραιάς
Το Έμπειρο
Σε κάθε γωνιά της Αθήνας μπορείτε να βρείτε και από ένα σουβλατζίδικο, ωστόσο, αυτά που ενθουσιάζουν με τη γεύση τους είναι μετρημένα στα δάχτυλα των χεριών.
Οι μάστορες του σουβλακίου στην πόλη μπορεί να είναι λίγοι, αλλά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Ένας από αυτούς είναι «Το Έμπειρον» στον Νέο Κόσμο που φτιάχνει ένα σουβλάκι-ποιήμα. Πίτα, όσο λαδωμένη χρειάζεται, γύρος μοσχοβολιστός και καθαρός και δυνατό τζατζίκι γι΄αυτούς που το επιθυμούν. Δοκιμάστε και το ζουμερό τους μπιφτεκάκι και δεν θα χάσετε. Στα συν οι πολύ ευγενικοί άνθρωποι!
Πού: Ηρακλέους 28, Νέος Κόσμος
Lollo’s Atene
Ήταν το 2018, όταν το φημισμένο Lollo’s από την Αντίπαρο άνοιξε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι. Από την πρώτη στιγμή, όλοι άρχισαν να μιλούν για την κλασσική ρωμάνικη πιτσερία με τις απίθανες pinse τους.
Η pinsa στο Lollo’s Atene δημιουργείται από μείγμα ιταλικών αλευριών και ωριμάζει για 36 ώρες. Έπειτα ψήνεται στον ξυλόφουρνο και γεμίζει εκλεκτά υλικά.
Δοκιμάστε τη μαργαρίτα culatello di zibello με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και το αλλαντικό culatello di zibello ωμό αλλά και τη Fattoria με μοτσαρέλα, parmigiano, prosciutto arrosto, μπουράτα, ρόκα και μαύρο πιπέρι.
Πού: Εθ. Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι
Ortsag
Τα τελευταία χρόνια τα μπέργκερ έχουν κατακτήσει την πόλη και ο γαστρονομικός της χάρτης αποκτά διευθύνσεις με εμπνεύσεις βραβευμένων σεφ.
Ένα από αυτά είναι το Ortsag, ένα από τα κορυφαία μπέργκερ που έχετε δοκιμάσει δια χειρός των σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, Κώστα Μπαρούτη και Χρήστου Ρήγα. Το street food, εδώ, φλερτάρει με την γαστρονομία και τη φιλοσοφία του sustainability. Αυτό μεταφράζεται ως απίθανοι συνδυασμοί και νοστιμιά χωρίς όριο.
Δοκιμάστε το double smashed burger με 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus με μαγιονέζα τηγανητού αυγού, καραμελωμένο κρεμμύδι, τσένταρ, μπέικον και iceberg.
Πού: Κεραμικού 93-95, Αθήνα
Ζuzuto
Ο Cariño Jr λάτρευε την ιαπωνική κουζίνα, και ειδικά το ramen. Έχοντας εργαστεί σε εστιατόρια αποφάσισε να ανοίξει το δικό του μαγαζί επιθυμώντας να σερβίρει ένα από τα πιο ποιοτικά και νόστιμα ramen της Αθήνας. Και τα κατάφερε!
Εάν σας αρέσουν τα καυτερά, το devil red ramen θα γίνει ο νέος σας εθισμός. Σούπα Ramen με tonkotsu ζωμό κοτόπουλου, χοιρινό chashu, φρέσκα χειροποίητα νουντλς, αυγό ajitama και άλλα φρέσκα υλικά.
Χαλκηδόνος 66, Αθήνα