7 αγαπημένα εστιατόρια φέρνουν τα πιο ανατρεπτικά χριστουγεννιάτικα μενού με ένα κλικ στην πόρτα σου
Μπορεί φέτος τα Χριστούγεννα, τα αγαπημένα μας εστιατόρια να μην μπορούν να μας υποδεχτούν στις αίθουσές τους για ένα εορταστικό γεύμα, όμως πολλά από αυτά και οι διάσημοι σεφ τους έχουν σηκώσει μανίκια για να δημιουργήσουν γαστρονομικά μενού και να κάνουν λίγο πιο νόστιμες αυτές τις γιορτές που θα μας βρουν στο σπίτι.
Μεγάλη Βρετανία
Το αριστοκρατικό ξενοδοχείο της πόλης μας μέσω της νέας υπηρεσίας του ξενοδοχείου «Let Us Do The Cooking» και με την υπογραφή του executive chef Αστέριου Κουστούδη έχουν ετοιμάσει ένα μενού για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων (€390/6 άτομα), που φυσικά περιλαμβάνει ψητή γαλοπούλα με την παραδοσιακή της γέμιση και τα συνοδευτικά της μαζί με ορεκτικά και σαλάτα. Για κλείσιμο, θα σας έρθει κι ένα εκλεκτό επιδόρπιο που έχει ετοιμάσει ο βραβευμένος Γάλλος pastry chef Arnaud Larher και η ομάδα του ζαχαροπλαστείου του ξενοδοχείου.
Πληροφορίες & παραγγελίες στο 210 3330748
Ovio
Το Ovio και ο Πάνος Ιωαννίδης έχουν δημιουργήσει για αυτές τις γιορτές μενού σε box που απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία στο σπίτι και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το τραπέζι σας. Η παράδοσή των Semi DIY Menu θα γίνει από προσωπικό του εστιατορίου και το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι να ζεστάνετε το φαγητό και να το σερβίρετε στα πιάτα. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν πλήρεις και λεπτομερέστατες οδηγίες στο site για τον τρόπο προετοιμασίας του κάθε πιάτου, οι οποίες θα αναγράφονται και κάθε πακέτο. Το menu θα παραδοθεί σε συσκευασίες κενού αέρος (vacuum) προκειμένου να παραμείνει αναλλοίωτο και να διατηρήσει όλα του τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση.
Οι παραγγελίες για το menu των Χριστουγέννων θα πρέπει να έχουν επιβεβαιωθεί έως τις 22/12 στις 14.00 ή μέχρι εξαντλήσεως του αποθέματος. Για τα Χριστούγεννα θα βρείτε ένα set μενού με τέσσερα πιάτα: Tartare από φαγκρί με μαύρη τρούφα, chilli και μυρωδικά, βελουτέ κάστανο και παστινάκι, με καπνιστή πανσέτα, θυμάρι και μαύρη τρούφα, σιγομαγειρεμένο αγριογούρουνο με γλασαρισμένες ψητές baby πατάτες, baby καρότα και σπαράγγια και μαζί bread & butter pudding με σταφίδες, κομμάτι σοκολάτας και σάλτσα σοκολάτας. Επιπλέον, υπάρχει και πρόταση wine pairing από τον sommelier του εστιατορίου Γιάννη Μακρή. Οι φιάλες των κρασιών θα διατίθενται και αυτές μέσω του eshop.
Cookoovaya
Αυτές τις γιορτές, η νέα premium υπηρεσία της Cookoovaya σε αποκλειστική συνεργασία με την Peugeot Gallo, αναλαμβάνει τη μεταφορά όλης της exclusive εμπειρίας, που έχετε γνωρίσει στο εστιατόριο, και στον δικό σας χώρο. To set μενού περιλαμβάνει: σούπα αυγολέμονο με βιολογικό κόκορα και jasmin rice για πρώτο πιάτο, Carpaccio από στεπική αγελάδα με gorgonzola dolce, φρέσκια ελληνική τρούφα και κρεμμυδάκι τουρσί, σαλάτα με μήλο, καρύδι, σέλινο, καπνιστή πάπια και βινεγκρέτ με σταφίδες και roquefort.
Επίσης μια ανοιχτή πίτα με τρούφα (μανιτάρια με κρέμα, βοδινό φιλέτο στη σχάρα και τραγανά κρεμμύδια) και τηγανιά μαύρου χοίρου, πράσο, άγρια μανιτάρια και κρέμα σελινόριζα ως ορεκτικά, για κυρίως πιάτο την πατροπαράδοτη γεμιστή γαλοπούλα στον φούρνο, αρωματικό ρύζι με κουκουνάρι και σταφίδα, πουρέ κολοκύθας, πατάτες φούρνου και σάλτσα με cognac και βούτυρο και στο τέλος για γλυκό τάρτα αχλάδι με καραμέλα βουτύρου και παγωτό βανίλια, μαζί με μελομακάρονα και κουραμπιέδες (Τιμή Χριστουγεννιάτικου μενού ανά άτομο: €80).
CTC urban gastronomy
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του ετοίμασαν για τις γιορτές ένα ολοκληρωμένο μενού, ώστε να μην ασχοληθούμε καθόλου με την κουζίνα, το οποίο περιλαμβάνει μπριός με καμένο βούτυρο, ταρτάρ από βιολογικό σολομό, σούπα βελουτέ καραβίδας, σαλάτα από μπλε καβούρι με λαχανάκια Βρυξελλών, φιλέτο Wellington με πουρέ από τρουφάτη πατάτα και cremeux από σοκολάτα 70% και κόκκινα φρούτα.
Το μενού θα είναι διαθέσιμο στις 24 και 31 Δεκεμβρίου και θα μπορείτε να το παραλάβατε από το εστιατόριο ή να σας έρθει από το πρωί στο σπίτι, μαζί με οδηγίες σερβιρίσματος.
Διαθέσιμο μόνο με προπαραγγελία στο info@ctc-restaurant.com και στο 2107228812.
Μπουκιά και συχώριο
Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει για το γιορτινό σας τραπέζι και σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας μενού μέσα από πολλές επιλογές, που περιλαμβάνον σούπες βελουτέ, γιορτινές σαλάτες, ορεκτικά, τάρτες, κυρίως πιάτα, συνοδευτικά και γλυκά a la carte, αλλά και ολόκληρη γεμιστή γαλοπούλα (4, 8 ή 12 ατόμων).
Παραγγελίες στα 2106893444 (Μαρούσι) 2114114040 (Ψυχικό) 2108000110 (Κηφισιά).
Mind the Box
Αν έχετε διάθεση να πειραματιστείτε με τη κουζίνα, στο Mind the Box θα βρείτε τρία διαφορετικά εορταστικά πακέτα που έχουν ετοιμάσει οι σεφ Γιώργος Τσαπαράς και Άγγελος Μπακόπουλος. Τα κουτιά περιλαμβάνουν όλα τα υλικά, από προσεγμένες πρώτες ύλες, για να ετοιμάσετε μόνοι σας fine dining συνταγές και να εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας με τις ικανότητές σας. Αρνί γαλλικής κοπής N. Ζηλανδίας με κρούστα μυρωδικών, ριζότο σιταριού και χειροποίητη BBQ sauce, μοσχαρίσιο καρέ γάλακτος, με πατάτες pave και sauce gastrique και τάρτα γεμιστή με πάπια confit με σάλτσα γλυκού κρασιού και σαντιγί κρέμας τυριού οι επιλογές σας. Θα σας έρθουν ζυγισμένα και υπολογισμένα για τέσσερα άτομα μαζί με βίντεάκια για να γίνετε εσείς ο Master Chef των γιορτών.
Και για τη Θεσσαλονίκη
Η βραβευμένη Lady Butcher, η μοναδική γυναίκα της ελληνικής ομάδας που κατέκτησε το 1ο Βραβείο για το καλύτερο Burger στον κόσμο, στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών που πραγματοποιήθηκε το 2018 στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, σε συνεργασία με το Goldmall.gr, σας φέρνει με προσφορά έως -20% πεντανόστιμα δημιουργικά πιάτα με λαχταριστά κομμάτια ποιοτικού κρέατος έτοιμα για μαγείρεμα και ψαγμένες συνταγές, σε υπέροχες elegant συσκευασίες.
Για παράδειγμα ένα χοιρινό μαριναρισμένο σε σάλτσα ελαιολάδου με μαύρο ωριμασμένο σκόρδο, μια πάστα φλώρα κοτόπουλο και καρέ του δάσους με πουρέ πατάτας, άγρια τσουκνίδα και κουρκουμά ή μαριναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, με κάστανα και χαλούμι, επικάλυψη μαρμελάδας βερίκοκο και φύλλο σφολιάτας.