Έχουμε πραγματικά λίγα φρούτα τον χειμώνα; -Μια Ελληνίδα διατροφολόγος απαντά
Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκουμε μεγαλύτερη ποικιλία σε φρούτα, και τον χειμώνα όμως υπάρχουν νόστιμες επιλογές που αξίζει να προσθέσουμε στη διατροφή μας.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Οι φυτικές τους ίνες και οι βιταμίνες τους αποτελούν απαραίτητα συστατικά για μια ισορροπημένη διατροφή και, αν αναρωτιέστε ποια είναι τα φρούτα του χειμώνα, παρακάτω έχουμε μερικά από τα πιο γευστικά που μπορείτε να προσθέσετε στο διατροφικό σας menu.
Σε βίντεό της στο Instagram η διατροφολόγος -διαιτολόγος Σοφία Μποτέλλη ξεκαθαρίζει πως τα φρούτα του χειμώνα είναι πολλά και υπάρχει ποικιλία, σε αντίθετη με την ευρύτερη αντίληψη που επικρατεί, ότι δηλαδή δεν είναι αρκετά.
Τα φρούτα που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας τον χειμώνα
Ξεκινώντας το βίντεο η διατροφολόγος δείχνει το -αγαπημένο σε όλους μας- μήλο. Το μήλο περιέχει πηκτίνη που βοηθά πολύ αν έχετε διάρροιες, εκτός αυτού όμως είναι και ένα άκρως γευστικό φρούτο που μπορείτε να καταναλώσετε κάθε ώρα της ημέρας.
Αχλάδια: Τα αχλάδια περιέχουν κερκετίνη που έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι νόστιμα και με ωραία υφή, μπορούν να καταναλωθούν σαν σνακ ή ακόμη και να γίνουν επιδόρπιο με ελάχιστη ή και καθόλου ζάχαρη.
Μανταρίνι: Το μανταρίνι από την άλλη είναι ζουμερό, δροσερό και πολλά οφέλη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μπορεί να σας ξεγελάσει τις στιγμές που έχετε κάποια λαχτάρα για γλυκό.
Μπανάνα: Η μπανάνα επίσης περιέχει μαγνήσιο και κάλιο και είναι μια εξαιρετική πηγή ηλεκτρολυτών. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη, με λίγα αμύγδαλα ή ακόμη και με το γιαούρτι σας.
Ακτινίδιο: Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στη δυσκοιλιότητα. Είναι γευστικό και, πρόσφατα μάθαμε πως, «Αν το καταναλώσουμε ολόκληρο, αυξάνετε η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες κατά σχεδόν 50%, βοηθώντας την πέψη και μειώνοντας το φούσκωμα».
Ρόδι: Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολύ ωφέλιμο για το ανοσοποιητικό. Το ρόδι επιπλέον είναι ένα φρούτο που χαρίζει λαμπερό δέρμα και δυναμώνει τον εγκέφαλο.
Σταφίδες: οι σταφίδες επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και, εκτός από γευστικές, μπορούν να συνδυαστούν με ένα υγιεινό σνακ έτσι ώστε να χορτάσετε με κάτι άκρως λαχταριστό.