O θεός Διόνυσος και τα φλεγόμενα πιάνα -Οι πιο παράξενες στιγμές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού
LIVING NEWS

O θεός Διόνυσος και τα φλεγόμενα πιάνα -Οι πιο παράξενες στιγμές στην τελετή έναρξης στο Παρίσι

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ξεκίνησαν την Παρασκευή με την τελετή έναρξης, η οποία έγραψε ιστορία ως η πρώτη ολυμπιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε εκτός σταδίου.

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την τελετή από τις όχθες του Σηκουάνα και ακόμη περισσότεροι παρακολούθησαν την τελετή από όλο τον κόσμο.

Η τελετή ήταν γεμάτη λάμψη και συγκίνηση, αλλά και μερικές, weird στιγμές που μπέρδεψαν και διασκέδασαν πολλούς θεατές.

Ένας μασκοφόρος μεταφέρει τη δάδα

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με ένα προηχογραφημένο βίντεο με τον θρύλο του γαλλικού ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν να μεταφέρει την Ολυμπιακή δάδα και να τρέχει στους δρόμους του Παρισιού, πριν την παραδώσει σε μια ομάδα παιδιών. Αλλά λίγο αργότερα, ένας μασκοφόρος λαμπαδηδρόμος πήρε τη δάδα από τα παιδιά. Καθώς η τελετή συνεχιζόταν, βλέπαμε τη μυστηριώδη φιγούρα να τρέχει στα προάστια του Παρισιού και να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα.

Το μασκοφόρο άτομο φορούσε ένα σκούρο σακάκι και παντελόνι, με μια σκούρα μάσκα που έμοιαζε με μάσκα ξιφασκίας και μια λευκή κουκούλα. Οι τηλεθεατές άρχισαν να συγκρίνουν τον λαμπαδηδρόμο με έναν χαρακτήρα από τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Assassin's Creed - σε τέτοιο βαθμό που το βιντεοπαιχνίδι έγινε trending στο X κάποια στιγμή την Παρασκευή, με περισσότερες από 21.000 αναρτήσεις. Η Ubisoft, δημιουργός των βιντεοπαιχνιδιών, δημοσίευσε μια φωτογραφία από ένα από τα παιχνίδια που διαδραματίζεται στη Γαλλία της εποχής της επανάστασης με τη λεζάντα: «Καλώς ήρθατε στο Παρίσι».

Η ταυτότητα της μυστηριώδους φιγούρας δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά πολλές ήταν οι θεωρίες που κατέκλυσαν τα social media. Ένα άτομο στο X αστειεύτηκε ότι ο λαμπαδηδρόμος θα μπορούσε να είναι ο κύριος χαρακτήρας του Emily in Paris, της τηλεοπτικής σειράς του Netflix που μια Αμερικανίδα μετακομίζει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η Μαρία Αντουανέτα αποκεφαλίζεται… ξανά.

Η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα αποκεφαλίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης που οδήγησε στην ανατροπή της γαλλικής μοναρχίας. Και αυτή η βασίλισσα της Γαλλίας του 18ου αιώνα έκανε την εμφάνισή της στους Αγώνες του 2024. Καθώς έπαιζε το γαλλικό heavy-metal συγκρότημα Gojira, το σώμα της βασίλισσας κρατούσε το κεφάλι της στα χέρια της - και στη συνέχεια η κάμερα πέρασε σε πολλές άλλες ακέφαλες Μαρία Αντουανέτες.

Τα Μινιόν κλέβουν τη Μόνα Λίζα

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, ένα προηχογραφημένο βίντεο έδειχνε το Μουσείο του Λούβρου, αποκαλύπτοντας ότι ο εμβληματικός πίνακας Μόνα Λίζα είχε κλαπεί. Οι ένοχοι; Τα μινιόν.

Στη συνέχεια, τα minions από τη σειρά Despicable Me έκαναν το ντεμπούτο τους στην τελετή, παίζοντας μερικά από τα αθλήματα που παρουσιάζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως η πυγμαχία και η τοξοβολία, σε ένα υποβρύχιο. Κάποια στιγμή, κατά λάθος κατέστρεψαν το υποβρύχιό τους και κατέληξαν στο νερό - και η Μόνα Λίζα φαίνεται να επιπλέει στον Σηκουάνα.

Και αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχουν τα Minion στην τελετή έναρξης, η εταιρεία παραγωγής κινουμένων σχεδίων πίσω από τα minions, η Illumination Studios, έχει την έδρα της στο Παρίσι.

Ένας μπλε θεός Διόνυσος χορεύει

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, μια ομάδα καλλιτεχνών συγκεντρώθηκε για μια παράσταση που έμοιαζε με επίδειξη μόδας. Κάποια στιγμή, ο Γάλλος τραγουδιστής και ηθοποιός Philippe Katerine -του οποίου το δέρμα ήταν βαμμένο μπλε και ο οποίος ήταν καλυμμένος με λουλούδια και φύλλα, αναπαριστώντας τον Ελληνα θεό Διόνυσο- εμφανίστηκε στην πασαρέλα πάνω σε ένα μεγάλο πιάτο με φρούτα και λουλούδια. Συνέχισε να χορεύει και να τραγουδά στα γαλλικά.

Ορισμένοι θεατές μπερδεύτηκαν με αυτό το θέαμα και τον παρομοίασαν με Στρουμφάκι.