Ποιος ήταν ο μυστηριώδης μασκοφόρος - λαμπαδηδρόμος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
LIVING NEWS

Ποιος ήταν ο μυστηριώδης μασκοφόρος - λαμπαδηδρόμος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρά την προσπάθεια της βροχής να κλέψει την παράσταση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, το ολυμπιακό πνεύμα επικράτησε και το πάρτι γιορτάστηκε με πλήρη θέρμη.

Η τελετή ξεκίνησε στις 20:15 ώρα Ελλάδας και ήταν γεμάτη με εμβληματικές στιγμές και εξαιρετικές ερμηνείες από τις Céline Dion, Lady Gaga, Aja Nakamura, Juliet Armanet και το γαλλικό συγκρότημα Gojira. Ηταν μάλιστα η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που τελετή έναρξης παρουσιάστηκε εκτός σταδίου και ξεκίνησε με τον Ζιντάν να διασχίζει τρέχοντας το Παρίσι για να φέρει τη φλόγα στην αρχή της πομπής.

Στη συνέχεια, μια ομάδα παιδιών σήκωσε τη δάδα και τη μετέφερε στον Σηκουάνα με μια μικρή βάρκα, πριν ο μυστηριώδης λαμπαδηδρόμος πηδήξει πάνω από κτίρια και μνημεία.

Ο Ζιντάν συνάντησε στη συνέχεια τον μεταμφιεσμένο λαμπαδηδρόμο στο τέλος της τελετής, με τη μυστηριώδη φιγούρα να παραδίδει τη δάδα πίσω στον θρύλο του γαλλικού ποδοσφαίρου - πριν εξαφανιστεί χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Οι αθλητές που παρέλασαν με τα σκάφη ήταν αναμφίβολα η κύρια ατραξιόν, αλλά και ο μυστηριώδης λαμπαδηδρόμος προσέλκυσε, επίσης, την προσοχή όσων παρακολούθησαν την έναρξη.

Ποιος ήταν ο μυστηριώδης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Τελετή του Παρισιού 2024

Ο μυστηριώδης χαρακτήρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια βάρκα υπό τη μουσική του Φαντάσματος της Όπερας και μετέφερε την ολυμπιακή δάδα για μεγάλο μέρος της τελετής.

Περπάτησε στις στέγες του Παρισιού και μέσα από εμβληματικά μέρη όπως το Λούβρο και το Musee d'Orsay. Όπως αναμενόταν, η τελευταία του στάση ήταν η Place du Trocadéro, όπου πολλοί από εμάς ελπίζαμε ότι ο λαμπαδηδρόμος θα έβγαζε τη μάσκα και θα βλέπαμε, επιτέλους, ποιος ήταν.

Η εμφάνισή του προκάλεσε πολλές εικασίες στα social media σχετικά με τη μυστηριώδη ταυτότητα του μασκοφόρου. Ακόμα και ο οίκος Louis Vuitton έγραψε ένα tweet στον λογαριασμό του X σχετικά με την εμφάνιση του λαμπαδηδρόμου για να αυξήσει τις αμφιβολίες: «Ένας μασκοφόρος λαμπαδηδρόμος διασχίζει τις στέγες και τα ατελιέ του Maison στο Pont Neuf, αποκαλύπτοντας το savoir-faire των τεχνιτών των #LouisVuitton Medals Trunks για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024».

Πολλές εικασίες δημιουργήθηκαν στα social media, όπου ορισμένοι χρήστες πίστευαν ότι η μυστηριώδης φιγούρα θα μπορούσε να είναι η Céline Dion. Άλλοι απλώς αστειεύτηκαν ότι το πρόσωπο κάτω από τη μάσκα ήταν ο Snoop Dogg.

Ένας άλλος χρήστης στο X ανέφερε ότι ο πιο διάσημος αθλητής της Γαλλίας, ο Kylian Mbappé, δεν αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της συμμετοχής του στο Euro αυτό το καλοκαίρι και πως θα μπορούσε να είναι εκείνος ο μασκοφόρος. Άλλωστε, ο λαμπαδηδρόμος εθεάθη να κάνει σπριντ και να πηδά από κτίριο σε κτίριο. Ο Mbappé κατάγεται από τα προάστια του Παρισιού και γνωρίζει καλά την πόλη, ανέφεραν οι χρήστες στα σχόλια.

Ένα άτομο στο X αστειεύτηκε ότι ο λαμπαδηδρόμος θα μπορούσε να είναι ο κύριος χαρακτήρας του Emily in Paris, της τηλεοπτικής σειράς του Netflix που μια Αμερικανίδα μετακομίζει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Δυστυχώς, όλοι όσοι θέλαμε να μάθουμε την ταυτότητα της μυστηριώδους φιγούρας μείναμε με την απορία, αφού ο μασκοφόρος φιγούρα παρέδωσε την ολυμπιακή δάδα στον θρύλο του ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν και έφυγε χωρίς να αποκαλύψει ποιος ήταν.

Ίσως μας αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11 Αυγούστου. Ή, ίσως κάνει την έκπληξη κερδίζοντας ένα χρυσό μετάλλιο.