Φωτογραφία Unsplash

Το κορυφαίο λαχανικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, σύμφωνα με διαιτολόγο

Η πιπεριά είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και κάνει καλό στην υγεία σας. Έχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια ανάγκη σας και είναι μία καλή πηγή καλίου, βιταμίνης Α και Κ. Επιπλέον βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τις ασθένειες ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες και με ζωηρά χρώματα, όπως κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο. Το λαχανικό αυτό μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα και να τους δώσει μία ξεχωριστή γεύση.

Όσον αφορά την υποστήριξη του ανοσοποιητικού, οι κόκκινες πιπεριές κερδίζουν την πρώτη θέση, σύμφωνα με την διατροφολόγο Kristen Lorenz. «Διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι προστατεύει τα υγιή κύτταρα από βλάβες. Επιπλέον, η βιταμίνη C προάγει το σχηματισμό κολλαγόνου, το οποίο είναι σημαντικό για τη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματος και των βλεννογόνων, που είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός μας έναντι των παθογόνων», δηλώνει στο Real Simple η Lorenz.

Επιπλέον, όπως και η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα και βλεννογόνους, «που λειτουργούν ως φυσικά εμπόδια ενάντια στα παθογόνα». Τέλος, οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν φυτικές ίνες , ένα θρεπτικό συστατικό που διατηρεί το έντερο σας —και τα βακτήρια του εντέρου— σε ιδανικό σχήμα, το οποίο συμβάλλει περαιτέρω στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Φωτογραφία Unplash

Περισσότερες κόκκινες πιπεριές στα γεύματα

Σνακ σε ωμές φέτες

Σύμφωνα με την διαιτολόγο, οι κόκκινες πιπεριές είναι πιο γλυκές από τις αντίστοιχες πράσινες, κίτρινες και πορτοκαλί, επομένως είναι ικανοποιητικές για σνακ. «Δοκιμάστε να συνδυάσετε ωμές φέτες πιπεριάς με χούμους ή σαλάτα τόνου, η οποία προσφέρει φυτικές ίνες και πρωτεΐνη για να σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Σούπα

Προσθέστε ψητές πιπεριές στην επόμενη σούπα σας. Θα ενισχύσουν την κρεμώδη υφή και την περιεκτικότητα σε βιταμίνες του πιάτου, δίνοντάς σας περισσότερα οφέλη.

Γεμιστές πιπεριές

«Συχνά, οι πράσινες πιπεριές χρησιμοποιούνται σε διάφορες συνταγές. Μια εύκολη επιλογή είναι να τις κάνετε γεμιστές με ρύζι», λέει η Lorenz. «Γεμίστε το με αλεσμένη γαλοπούλα και ρύζι, προσθέστε τυρί και ψήστε στο φούρνο για ένα ισορροπημένο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα».