5 πρωτεϊνούχα λαχανικά για αποτελεσματική καύση λίπους και απώλεια βάρους

5 πρωτεϊνούχα λαχανικά για αποτελεσματική καύση λίπους και απώλεια βάρους

Μια διατροφή για να είναι ισορροπημένη πρέπει να είναι πλούσια θρεπτικά συστατικά, να αποτελείται από τους απαραίτητους για τον οργανισμό υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Σύμφωνα με το bodynetwork.com, τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι πάντα ωφέλιμα για τον οργανισμό μας και η κατανάλωση τους, εκτός από θρεπτικές ιδιότητες, βοηθούν να κάψουμε λίπος και να χάσουμε κιλά.

«Η πρωτεΐνη είναι το δομικό στοιχείο για τα όργανα, τα οστά, τους μυς και τα μαλλιά σας», λέει η γιατρός Δρ Sharon Browning στο Atrium Health και συνεχίζει: «Όταν έχεις μια ισχυρή βάση με πρωτεΐνη, έχεις μια υγιή βάση για το σώμα και τη ζωή σου. Ο στόχος είναι να έχετε μακροζωία. Όσο καλύτερα καύσιμα βάζετε στο σώμα σας, τόσο καλύτερες προπονήσεις θα έχετε και τόσο πιο υγιείς θα αισθάνεστε».

Υπάρχουν λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν να κάψετε λίπος, να γυμναστείτε πιο αποτελεσματικά και να αισθανθείτε πιο υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. Για αυτό, πρέπει να τα προσθέσετε στη διατροφή σας, ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν αρκετά από αυτά ώστε σε καθημερινή βάση να καταναλώνετε την απαραίτητη πρωτεΐνη.

Τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Φασόλια Λίμα

Τα φασόλια Λίμα έχουν 11,6g πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι μαγειρεμένο και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. «Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες μας κρατούν χορτάτους περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αισθάνεστε την επιθυμία να τρώτε τόσο συχνά», λέει η σεφ και διαιτολόγος Nancy Waldeck στο Piedmont Health. «Αυτό βοηθά στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τροφοδοτεί τα κύτταρά μας με τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται».

Φωτογραφία: Shutterstock

Αρακάς

Ο αρακάς περιέχει 8,6g πρωτεΐνης ανά μαγειρεμένο φλιτζάνι. «Ακόμη και με τριπλάσιες θερμίδες από κάποια άλλα λαχανικά, τα μπιζέλια εξακολουθούν να είναι ένα σχετικά χαμηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμο και ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά» λέει ο Marc O'Meara, RD, στο Consumer Reports.

Φωτογραφία: Unsplash

Σπανάκι

Το σπανάκι έχει 5,3g πρωτεΐνης ανά μαγειρεμένο φλιτζάνι . «Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε» λέει η Kayla Kopp, RD, LD, στην κλινική του Κλίβελαντ. «Είναι επίσης πολύ εύκολο στη χρήση. Ωμό ή μαγειρεμένο, το σπανάκι είναι εξαιρετικό σε σαλάτες, ορεκτικά, smoothies και κυρίως πιάτα.

 Φωτογραφία: Unsplash

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια έχουν 4,3g πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι μαγειρεμένο. Αυτό το λαχανικό έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, ειδικά φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α, C και Κ.

 Φωτογραφία: Unsplash

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες έχουν 4,2g πρωτεΐνης ανά μαγειρεμένο φλιτζάνι. «Οι αγκινάρες μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά - αρκεί να μην τις τρώτε πάντα με τυρί, βούτυρο και άλλα συστατικά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά», λέει η Beth Czerwony, RD, LD, στην κλινική του Κλίβελαντ.

 Φωτογραφία: Unsplash