Τορτελίνια φούρνου με κρέμα γάλακτος

Τορτελίνια φούρνου με κρέμα γάλακτος -Η εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν και τα παιδιά

Τορτελίνια στο φούρνο αλά κρεμ: Εύκολο, λαχταριστό και χορταστικό φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει ένα κυρίως πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.

Η συνταγή είναι εύκολη και τόσο νόστιμη που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Τα τορτελίνια με κρέμα γάλακτος που ψήνονται στο φούρνο με λιωμένο τυρί είναι απόλαυση μοναδική και σερβίρονται πάντα ζεστά.

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μία εύκολη και νόστιμη επιλογή για το καθημερινό τραπέζι.

Και εκτός των άλλων είναι μια safe επιλογή καθώς σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά. Ιδίως τα τορτελίνια είναι δύσκολο να τους αντισταθεί ακόμα και ο πιο απαιτητικός κριτής.

Κρατήστε σημειώσεις και δοκιμάστε την άμεσα:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τορτελίνια

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

250 γρ. τυρί gouda, τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Eκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

Παράλληλα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί.

Έπειτα, ρίχνουμε την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα και να διαλυθεί πλήρως η παρμεζάνα για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα τορτελίνια, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τυρί gouda.

Ύστερα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστεί το τυρί.

Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστά.

tip: Βράζουμε τα τορτελίνια al dente, διότι θα ψηθούν και στο φούρνο.

Την συνταγή πήραμε από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.