Φωτογραφία: Shutterstock

Σουφλέ κολοκυθάκια με τυρί -Τραγανό απ’ έξω, ζουμερό μέσα, ένα όνειρο

Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί σε ένα υπέροχο σουφλέ από κολοκυθάκια;

Η συνταγή που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο είναι, εκτός από πρωτότυπη και υγιεινή με βασικά της συστατικά δύο μέτρια κολοκυθάκια και λίγο τυρί. Η συνταγή είναι με προσούτο ωστόσο αν δεν είναι στις γεύσεις σου μπορείς να το αντικαταστήσεις με φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλας.

Το σουφλέ με κολοκυθάκι είναι πολύ νόστιμο και εύκολο για να μην γίνει ενώ μια από τις πολύτιμες συμβουλές είναι να κόψεις τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κατά προτίμηση με μαντολίνο ή αποφλοιωτή.

Συνταγή για σουφλέ με κολοκυθάκια

Η συνταγή είναι από το προφίλ hungry__happensστο Instagram

Υλικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 3/4 κ.γ. νιφάδες μαϊντανού
  • 1/2 κ.γ. από σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού + πάπρικα
  • αλάτι για γεύση
  • 6 λεπτές φέτες προσούτο
  • Μοτσαρέλα
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νιφάδες πιπεριάς τσίλι για τη γεύση

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 και τοποθετούμε μια φόρμα με λαδόκολλα. Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σας σε λεπτά κομμάτια κατά μήκος και σε ένα μικρό πιάτο, χτυπάμε μαζί τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον αποξηραμένο μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα και το αλάτι. Βυθίζουμε τα κολοκυθάκια στο μείγμα πιέζοντας ώστε να κολλήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ξεκινάμε πασπαλίζοντας 1-2 κ.σ. από το μείγμα φρυγανιάς στον πάτο της φόρμας. Στη συνέχεια στρώνουμε στο ταψί μας τα κολοκυθάκια. Προσθέστε τρεις τσαλακωμένες φέτες προσούτο και μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια ωραία στρώση κολοκυθάκια από πάνω, περισσότερη μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα φρυγανιάς, λίγο ελαιόλαδο και τις νιφάδες τσίλι για γεύση.

Ψήνουμε για 25 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τον φούρνο. Αφήστε το για 10-15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.