Πασχαλινά κουλούρια και κόκκινα αυγά στο τραπέζι

Μυρωδάτα και φουλ γευστικά -Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για τα πασχαλινά κουλούρια είναι όνειρο

Το Πάσχα πλησιάζει και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε λαχταριστά κουλουράκια για να μοσχομυρίσει το σπίτι μας.

Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει την εύκολη συνταγή του μέσω του προφίλ του στο Instagram και έχουμε πολλούς λόγους να τη δοκιμάσουμε. H διαδικασία είναι παιχνιδάκι και μπορούν να τα φτιάξουν και οι πιο αρχάριες νοικοκυρές. Σε μισή ώρα τα πασχαλινά κουλουράκια σας θα είναι έτοιμα προς κατανάλωση για όλη την οικογένεια.

Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα και θα το περάσουμε όλοι στο σπίτι μαζί με την οικογένειά μας. Ας βρούμε λοιπόν τρόπους να μπούμε στην κουζίνα και να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας δημιουργώντας όμορφες λιχουδιές. Αν έχετε παιδιά, βάλτε τα και αυτά στο παιχνίδι της μαγειρικής.

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

130 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

40 γρ. κρέμα γάλακτος

40 γρ. ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί έως ότου γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.

Πλάθουμε μικρές πλεξούδες ή σε σχήμα που εμείς θέλουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε βάλει πάνω μια λαδόκολλα.

Αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.