Πάστα φλώρα σε ζαχαροπλαστείο

Απόλαυση: Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει πάστα φλώρα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει συνταγή για λαχταριστή πάστα φλώρα μέσω του προφίλ του στο Instagram.

Ο ταλαντούχος και διακεκριμένος pastry chef αποκαλύπτει τα υλικά και τον τρόπο που θα φτιάξουμε το δημοφιλές all time γλυκό με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Συνοδεύεται ευχάριστα με τον καφέ ή το τσάι. Θα χρειαστούμε κέφι και μεράκι, απλά υλικά και την αγαπημένη μας μαρμελάδα.

Εύκολη συνταγή που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε έτοιμο το νόστιμο γλυκό να μοσχοβολάει σε 1:30’ ώρα περίπου, προϋποθέτοντας βεβαίως ότι έχουμε μαρμελάδα στο σπίτι. Μένει για μερικές μέρες, αλλά είναι τόσο νόστιμη, που δεν μπορούμε να φανταστούμε να φτάσουμε ποτέ το όριό της.

Η κλασική πάστα Φλώρα είναι από τις πιο αγαπημένες και διαχρονικές γλυκές γεύσεις. Παραδοσιακά, στη γέμιση βάζουν μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα του δάσους αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε και με μαρμελάδα κεράσι, δαμάσκηνο, σύκο, πορτοκάλι ή βερίκοκο.

Υλικά

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. βούτυρο

300 γρ. αλεύρι

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα έως ότου σχηματιστεί μία μπάλα. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα και έπειτα ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Απλώνουμε τη μαρμελάδα στο φύλλο αφήνοντας περιμετρικά περίπου τέσσερα εκατοστά και διπλώνουμε το φύλλο στο οποίο δεν έχουμε απλώσει τη μαρμελάδα πάνω από το άλλο δημιουργώντας ένα στεφάνι. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε.