Κέικ ψυγείου χωρίς ζάχαρη -Ζουμερό και υγιεινό, τέλειο για καλοκαιρινές απολαύσεις
Ένα κέικ είναι πάντα καλή ιδέα για ένα λαχταριστό και υγιεινό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι συνταγές για κέικ είναι πολλές και είτε επιλέξεις μια με μπελαλίδικη εκτέλεση, είτε μια με λίγα υλικά, σίγουρα το φουρνιστό αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Στην προκειμένη περίπτωση, η σημερινή συνταγή που ανακαλύψαμε είναι η απόλυτη καλοκαιρινή έμπνευση.
Το κέικ ψυγείου πρόκειται για ένα κέικ ιδανικό για τις ζεστές ημέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού αφού σερβίρεται δροσερό, αμέσως από το ψυγείο. Είναι ζουμερό και λαχταριστό ενώ περιέχει υποκατάστατο ζάχαρης, στοιχείο που το καθιστά ακόμη πιο λαχταριστό.
Τη συνταγή βρήκαμε από την Emily Vagia και μια δοκιμή θα σε πείσει για το πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 3 μήλα
- 2 μπανάνες
- 3 αυγά
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. baking powder
- 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου (ή κανονικό γάλα)
- 1 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης (π.χ ζάχαρη καρύδας)
- 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Ξεκινάμε χτυπώντας στο μπλέντερ τα μήλα, τις μπανάνες, τα αυγά και το γάλα αυμγδάλου. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το υποκατάστατο ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
Μεταφέρουμ σε μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στα 30 λεπτά σκεπάζουμε το κέικ με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε παγωμένο.