Κέικ με μέλι και καρύδια -Χωρίς βούτυρο
Ας το παραδεχθούμε. Οταν ο οργανισμός μας ζητάει κάτι γλυκό, προσπαθούμε να τον ξεγελάσουμε με διάφορα τρικ.
Και είναι λογικό. Ποιος θέλει να «φορτωθεί» εκατοντάδες θερμίδες από λίγο γλυκό; Κανείς! Ψάχνοντας λοιπόν για το ιδανικό γλυκό, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που είναι χαμηλή σε λιπαρά. Πρόκειται για αφράτο και λαχταριστό κέικ με μέλι και καρύδια, που δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι.
Το γνωστό αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων μπορεί να φτιαχτεί στην πιο υγιεινή εκδοχή του: Δηλαδή χωρίς βούτυρο ή λάδι. Επιπλέον, γίνεται με μέλι αντί για ζάχαρη. Αυτο το λαχταριστό κέικ μπορείτε να το φάτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα παρέα με τον καφέ σας.
Κι αν είστε από εκείνους που βαριούνται ή δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στην προετοιμασία ενός κανονικού γεύματος στο ξεκίνημα της μέρας, μπορείτε να κλείσετε ένα ολόκληρο πρωινό... σε μια φέτα κέικ! Θα χρειαστείτε 15 λεπτά για να το προετοιμάσετε και 45 λεπτά για να το ψήσετε στον φούρνο.
Υλικά
- 500 γρ. μέλι
- 240 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 8 τεμ. αυγά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 τεμ. πορτοκάλι το ξύσμα του
- 150 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 45΄
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι και προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε έπειτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μια φόρμα της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη και συνοδεύουμε με γιαούρτι ή με άγλυκη κρέμα σαντιγί.
Την συνταγή διαβάσαμε στο σαιτ του Στέλιου Παρλιάρου steliosparliaros.gr