Κεφτεδάκια στον φούρνο, σαν τηγανητά -Χωρίς περιττά λάδια, αλλά με αξεπέραστη γεύση
Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ελληνικά φαγητά, τόσο γευστικά και τόσο ανάρπαστα που δεν μπορείς να μείνεις μόνο στο ένα.
Η γεύση και η τραγανή εξωτερική τους κρούστα είναι σίγουρα δύο από τους λόγους που όλοι τα προτιμούν, πολλοί όμως τα αποφεύγουν λόγω των θερμίδων αφού αν τηγανιστούν είναι παχυντικά. Για αυτήν την περίπτωση, ανακαλύψαμε μια συνταγή, υγιεινή και χωρίς περιττά λάδια, αλλά με την ίδια αξεπέραστη γεύση, σαν να έχουν περαστεί από τηγάνι.
Στο διαδίκτυο υπάρχει ποικιλία συνταγών που μπορούν να σε εμπνεύσουν μαγειρικά και σίγουρα να σε βοηθήσουν να προσθέσεις στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σου φαγητά που θεωρείς... απαγορευμένα.
Η συνταγή για τα κεφτεδάκια στον φούρνο είναι από το xryses syntages
Κεφτεδάκια στον φούρνο, σαν τηγανητά -Χωρίς περιττά λάδια, αλλά με αξεπέραστη γεύση
Υλικά:
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 500γρ. κιμά χοιρινό
- 800γρ. (3 μεγάλες περίπου) πατάτες καθαρισμένες, τριμμένες στη λεπτή μεριά του τρίφτη και πολύ καλά στραγγισμένες (να τις σφίξετε στην παλάμη σας να βγει όλο το ζουμί)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- ¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¾ φλ. ψίχουλα ψωμιού (από το μπλέντερ)
- 2 αβγά
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ½ -1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές φυλλαράκια δυόσμο ξηρό θρυμματισμένα με το χέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο συν ¼ φλ. έξτρα
- αλάτι
Εκτέλεση:
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλετε. Τους βάζετε σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, περίπου ¼ φλιτζάνι και τους ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά γυρίζοντάς τους μια φορά.