Μπριζόλα σε ξύλο κοπής

Φτιάξε αρωματικό βούτυρο και δώσε νοστιμιά σε κάθε φαγητό, με μια κίνηση

Το πιο απλό πράγμα στη μαγειρική είναι να χαρίσουμε γεύση και νοστιμιά στο φαγητό μας με λίγο πασπάλισμα αλατιού, όταν νιώσουμε ότι του λείπει «κάτι». 

Αυτό το «κάτι», όμως, μπορούμε να το βρούμε χρησιμοποιώντας άλλες εναλλακτικές έναντι του αλατιού, το οποίο συνδέεται αρκετά με την αρτηριακή πίεση και κατ’ επέκταση με την υγεία της καρδιάς.

Το αρωματικό βούτυρο χαρίζει γεύση και άρωμα στο φαγητό εκεί που του λείπει και μπορεί να αποτελέσει το μυστικό σας όπλο στο νόστιμο φαγητό. Με αυτό το tip μπορείς να δώσεις ανά πάσα στιγμή νοστιμιά με μία κίνηση απευθείας σε κάθε φαγητό σου.

Ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος μάς δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε αρωματικό βούτυρο και είναι τόσο απλό που χρειάζεσαι μόνο πέντε λεπτά!

Τα υλικά είναι απλά και λίγα. Θα χρειαστείς σίγουρα δενδρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο για να απογειωθεί η γεύση του φαγητού σου.

 Akash Rai/Unsplash

Υλικά

  • 250 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 5 γρ σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 15 γρ κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 γρ αλάτι
  • 1 παγοθήκη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Πολύ σημαντικό είναι να αφαιρέσουμε όλα τα χοντρά κοτσάνια. Ενα χρήσιμο tip για το σκόρδο ώστε να μην κολλάει στο μαχαίρι όταν το κόβουμε είναι να βάλουμε αλάτι.
  3. Τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο ακόμα αλάτι και στη συνέχεια διαμοιράζουμε το βούτυρο στη παγοθήκη.
  4. Μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει εντελώς και σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια πάχους 2 εκ. πάνω από το αγαπημένο μας ψητό. Αν θέλουμε το βούτυρο για διατηρηθεί για περισσότερο χρονικό διάστημα το βάζουμε στην κατάψυξη.

Δες το βίντεο: