Μπριζόλα από κουνουπίδι

Συνταγή για steak από κουνουπίδι -H χορτοφαγική «μπριζόλα» του ονείρου με πικάντικη γεύση

Όταν ακούτε την λέξη κουνουπίδι, πιθανότατα η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό να είναι μια κατσαρόλα με το λαχανικό να βράζει αναδύοντας ένα άρωμα που σας προκαλεί μια κάποια δυσαρέσκεια.

Μια άλλη, χαρακτηριστική εικόνα, είναι η βραστή εκδοχή του λαχανικού σε ένα πιάτο με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού –μονότονη ίσως.

Αν κάποιο λαχανικό δεν σας αρέσει, έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν έτυχε να το δοκιμάσετε στη ζωή σας με λίγη νοστιμιά παραπάνω. Σε μια εκδοχή που θα αναδείκνυε περισσότερο την γεύση του.

Αν το κουνουπίδι συγκαταλέγεται στα λαχανικά που ανέκαθεν δεν σας κέρδιζαν με την γεύση και το άρωμά τους ήρθε η στιγμή να ξανασυστηθείτε μαζί του και να το απολαύσετε σε μια λαχταριστή εκδοχή που το θέλει σε ρόλο «steak».

Μιας «μπριζόλας» διαφορετικής από όσες έχετε δοκιμάσει. Το κουνουπίδι (ξερο)ψήνεται στον φούρνο με μπαχαρικά και γίνεται ένα μικρό αριστούργημα που μπορεί να συνοδευτεί με ό,τι χωρά ο νους σας. Ρύζι; Πουρέ; Τηγανητές πατάτες; Ταιριάζει με όλα.

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση για μια χορτοφαγική μπριζόλα που θα σας βάλει άμεσα στην κουζίνα:

Yλικά:

1 μεγάλο κουνουπίδι

2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)

Αλάτι-πιπέρι

Πάπρικα

Λίγο θυμάρι

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλάκι μουστάρδα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μακρόστενα «steaks» (δηλαδή σε μεγάλες φέτες -1,5 εκατοστού περίπου).

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπωλ.

Στη συνέχεια απλώνουμε το αρωματικό και πικάντικο μείγμα πάνω στα steaks κουνουπιδιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.