Είναι το ρεβίθι η νέα διατροφική τάση; Και αν ναι, τι το κάνει τόσο δημοφιλές;
Το ρεβίθι ανήκει στην ομάδα των οσπρίων και φαίνεται ότι μπορεί να γίνει ένα πολύ ευέλικτο τρόφιμο στη διατροφή μας. Εκτός, λοιπόν, από την κλασική μαμαδίστικη συνταγή με τα ρεβίθια, μπορούμε να το καταναλώσουμε σε αρκετές διαφορετικές εκδοχές του.
Πάστα ρεβιθιού –ή χούμους
Στο εμπόριο, αυτήν την στιγμή κυκλοφορεί σε τουλάχιστον 5 διαφορετικές εκδοχές (κλασσική, με πιπεριά, με παντζάρι, με πέστο, με λεμόνι) και μπορείς να το καταναλώσεις μαζί με κάποιο κράκερ ως σνακ ή σε μια αραβική πίτα με λαχανικά ως ένα ελαφρύ γεύμα.
Μπιφτέκι ρεβιθιού –Φαλάφελ
Σίγουρα το έχεις συναντήσει σε κάποιο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Συνήθως, είναι σε αραβική πίτα με λαχανικά και σος. Είναι μια καλή εναλλακτική αν βρίσκεσαι έξω και θέλεις να καταναλώσεις κάτι διαφορετικό.