Αυτά είναι τα 3 μαγαζιά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τις ημέρες των εορτών -Για φαγητό ή ποτό
Με τις γιορτές προ των πυλών, το ημερολόγιο γεμίζει με καλέσματα και ευκαιρίες για μοναδικές στιγμές. Είναι η εποχή για να απολαύσουμε καλό φαγητό, ποτό και αξέχαστες παρέες.
Προσκλήσεις σε σπίτια για τραπέζια αλλά και για βραδιές ποτού έχουν την τιμητική τους, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κανονίζουν να επισκεφθούν μαγαζιά και εστιατόρια που έχουν για καιρό στη λίστα, αλλά δεν είχαν χρόνο.
Αν είστε, λοιπόν, από εκείνους που επιθυμούν να βγουν, αφήνοντας τους ρόλους του οικοδεσπότη και του καλεσμένου σας έχουμε τρία μαγαζιά που μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και το ποτό σας.
Gatsby
Ξεκινάμε, ίσως, με το πιο ωραία στολισμένο ξενοδοχείο της πόλης που δεν είναι άλλο από το Gatsby. Το boutique ξενοδοχείο στόλισε από νωρίς, χρωματίζοντας το στενάκι της Λέκκα. Ο στολισμός μαξιμαλιστικός, δίχως να ξεφεύγει από τα όρια του σικ και χωρίς να κουράζει με υπερβολές.
Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το κοκτέιλ σας, απολαμβάνοντας μουσική. Ορισμένες βραδιές έχει live performances από γνωστούς καλλιτέχνες που υπόσχονται ώρες γεμάτες νότες.
Πού: Λέκκα 18, Αθήνα
Σεϋχέλλες
Οι Σεϋχέλλες, που εισήγαγαν την έννοια του γαστροκαφενείου στην πόλη, επανασυστήθηκαν πριν από έναν χρόνο στο αθηναϊκό κοινό που η αλήθεια είναι δεν τις είχε ξεχάσει. Πώς να το κάνει, άλλωστε, για ένα μαγαζί που ταυτίστηκε με την πλατεία Αυδή και όλοι ήξεραν, έχοντας περάσει ώρες στα τραπέζια, συζητώντας επί παντός επιστητού.
Το Δεκέμβριο του 2023, οι Σεϋχέλλες γεννήθηκαν ξανά φέρνοντας μαζί τους γνώριμα πιάτα… αλλιώς. Όπως οι φημισμένες παπαρδέλες με τον καβουρμά, ο οποίος αυτή τη φορά φτιάχνεται από τους ίδιους, αλλά και τα χοιρινά μπριζολάκια. Το συκώτι αλλά και τα μάγουλα λιώνουν στο στόμα.
Οι Σεϋχέλλες, για τα δεδομένα της πόλης, προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό: Ένα μέρος που θα ευχαριστηθείτε το φαγητό και τη νοστιμιά του, δίχως να ξοδέψετε μια περιουσία.
Πού: Κεραμεικού 49
Ιώδιο
Ένα από τα μαγαζιά που συζητήθηκαν πολύ τους τελευταίους μήνες είναι το Ιώδιο. Το νέο εγχείρημα της Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, με δύο αστέρια Michelin, βρίσκεται στην καρδιά του Κολωνακίου. Εκεί, μαζί με της Δανάη Βορίδου και Ερασμία Μπαλάσκα εμπνέονται από τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα μενού που μοιάζει να έχει πάντα καλοκαίρι.
Στο Ιώδιο θα γευτείτε ψάρι και θαλασσινά, ξεφεύγοντας για λίγο από την συνηθισμένη κρεατοφαγία των γιορτών. Ταραμάς και λαγάνα, ψαρόσουπα που αχνίζει, μαριναρισμένο μπαρμπούνι κομμένο σε λεπτές φέτες και το signature πιάτο του Ιωδίου σπαγγέτι με πορφύρες είναι μερικά από τα πιάτα που σερβίρουν.
Φυσικά, δεν γίνεται να μην απολαύσετε το παγωτό φυστικί το οποίο στήνεται μπροστά στα μάτια σας.
Πού: Λουκιανού 36, Κολωνάκι