Τρεις γυναίκες πίνουν χυμό, Φωτογραφία: Shutterstock/By Iryna Inshyna
Τρεις γυναίκες πίνουν χυμό, Φωτογραφία: Shutterstock/By Iryna Inshyna
ΧΥΜΟΣ ΚΑΡΟΤΟΥ

Ο φυσικός χυμός που ήρθε να αντικαταστήσει το πορτοκάλι -Τα 10 εκπληκτικά οφέλη του


Σας αρέσουν οι φυσικοί χυμοί και σας δίνουν ενέργεια το πρωί πριν πάτε στην δουλειά σας. 

Εχετε, όμως, βαρεθεί τον φυσικό χυμό πορτοκάλι και θέλετε να αλλάξετε λίγο την πρωινή ρουτίνα σας. Υπάρχει ένας χυμός που έχει εκπληκτικά οφέλη στην υγεία και κάνει πολύ καλό στο δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα. Και είναι ο κατάλληλος για αυτό το διάστημα καθώς οι ιώσεις και το κρυολόγημα παραμονεύουν. 

Είναι πλούσιος σε βιταμίνες και ιδιαίτερα σε β-καροτίνη. Προστατεύει την καρδιά, παρεμβαίνει θετικά στον μεταβολισμό της κακής χοληστερόλης, μας εξασφαλίζει καλή όραση και λόγω της βιταμίνης C που περιέχει δρα προληπτικά εναντίον των μολύνσεων και του καρκίνου.

Ιδιαίτερα θρεπτικός, εντάξτε τον στην καθημερινότητά σας και θα γεμίσετε με ενέργεια τις μπαταρίες του οργανισμού σας!

Είναι πλούσιος σε βιταμίνη A κι αντιοξειδωτικά, τέλειο για την αποκατάσταση των μακριών μαλλιών και για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Ενυδατώνει κι αποκαθιστά.

Αυτός ο χυμός περιέχει επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο.

Το καρότο είχε, έχει και θα έχει μοναδικές ιδιότητες για την υγεία μας. Να πίνετε χυμό καρότου καθημερινά και θα δείτε αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.

Shutterstock
Shutterstock

Το καρότο συχνά αναφέρεται ως το “απόλυτο λαχανικό” για την υγεία και όχι άδικα. 

1. Αποτοξινώνει, και βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου, καταπολεμώντας με αυτό τον τρόπο και τη δυσκοιλιότητα.

2. Αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους και βοηθά στην ταχεία πέψη του. Έτσι δρα ανασταλτικά στην αύξηση του σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας.

3. Αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κατάρων στον οργανισμό, χάρη στις αντικαρκινικές ιδιότητές του.

4. Εχει σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια, βελτιώνοντας την όψη τους.

5. Η βιταμίνη Α που περιέχεται στο χυμό από καρότο συμβάλει επίσης στη βελτίωση της όρασης, στα κόκκινα και κουρασμένα μάτια ή την ξηροφθαλμία.

6. Ο χυμός και η σούπα καρότου είναι επίσης τα καλύτερα φάρμακα σε περίπτωση διάρροιας, γιατί  παρέχουν στον οργανισμό σας ισορροπημένες ποσότητες νατρίου και καλίου, δύο σημαντικών μεταβολικών ηλεκτρολυτών.

7. Η κατανάλωση χυμού καρότων λέγεται ότι προλαμβάνει τα ηλιακά εγκαύματα και μας βοηθά να διατηρήσουμε το μαύρισμά μας.

8. Ο χυμός καρότου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ιδιαίτερα ευεργετικός, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη του εμβρύου.

9. Η βιταμίνη Κ, που υπάρχει στο χυμό καρότων είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των οστών. 

10. Η βήτα-καροτίνη είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α που βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, αποτρέποντας τη μόλυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ παράλληλα, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Διαβάστε επίσης: Πότε είναι η ιδανική ώρα για να πιεις ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να δίνουν χυμό πορτοκαλιού στα παιδιά τους για πρωινό -Έρευνα αποκαλύπτει