Συνταγή για αυγόφετες στον φούρνο -Τραγανές και ζουμερές μαζί, όπως πρέπει να είναι
Υπάρχει κάποιος που δεν έχει δοκιμάσει και δεν έχει λατρέψει τις αυγόφετες;
Οι αυγόφετες είναι ένα comfort food που όλοι έχουμε δοκιμάσει στην παιδική μας ηλικία, λατρέψαμε, και συνεχίζουμε να τρώμε μέχρι σήμερα, σε όλες τις παραλλαγές.
Οι αυγόφετες είναι ένα εύκολο πιάτο που μπορεί κανείς να φτιάξει εύκολα και γρήγορα στο τηγάνι, ωστόσο η σημερινή συνταγή είναι τέλεια γιατί με έναν μαγικό τρόπο θα αποφύγεις τα περιττά λάδια, αφού θα ψήσεις τις φέτες σου στον φούρνο.
Με λίγα υλικά και ό,τι topping θέλεις εσύ, θα έχεις έτοιμο το πιο λαχταριστό φαγητό.
Τη συνταγή βρήκαμε από το petrosmaounatzis.com
Τραγανές και ζουμερές αυγόφετες στον φούρνο
Υλικά:
- 1 καρβέλι Ψωμί
- 6 Φρέσκα αυγά
- 1 και 1/3 κούπα Κρέμα Γάλακτος
- 1/3 κούπα Γάλα
- 1/3 κούπα Καστανή Ζάχαρη
- 3 κ.σ. Βούτυρο
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1/2 κ.γ. Κανέλα (Σκόνη)
- Ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το καρβέλι σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και έπειτα στο φούρνο για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά , βουτάμε καλά τις φέτες ψωμί μέσα και τις έπειτα τις αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο βαθύ ταψί, πασπαλίζω με ζάχαρη και βούτυρο, ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρουμε με μέλι, μαρμελάδα ή ότι άλλο θέλουμε.