Με αυτό το εστιατόριο της Αθήνας ξετρελάθηκε η Ευγενία Νιάρχου -Μυσταγωγική ατμόσφαιρα, θυμίζει θεία Λειτουργία
Μπορεί να είναι μόνιμη κάτοικος Λονδίνου, όμως η Ευγενία Νιάρχου επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Γεννημένη στη Νέα Υόρκη και μεγαλωμένη στο Παρίσι, δεν ξεχνά ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα της και μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram συνηθίζει να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους φωτογραφίες από τις καθημερινές «περιπέτειές» της.
Όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο που η χρυσή κληρονόμος και εγγονή του Σταύρου Νιάρχου βρέθηκε στην Αθήνα και απόλαυσε τις βόλτες της στην πόλη.
To Σαββατοκύριακο της Ευγενίας Νιάρχου στην Αθήνα
Η διάσημη socialite βρέθηκε, λοιπόν, στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ψυρρή με τα αγαπημένα της πρόσωπα.
Μάλιστα, μετά τον περίπατο εξερευνώντας την urban πλευρά της Αθήνας, ακολούθησε δείπνο σε εστιατόριο. Κι ενώ όλοι θα περίμεναν πως η Ευγενία Νιάρχου και οι φίλες της θα επέλεγαν κάποιο πρωτοκλασάτο της γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας, εκείνες βρέθηκαν στο απλό εστιατόριο, όπως συστήνεται, «Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ» στην περιοχή του Ψυρρή.
Μια επιλογή, βέβαια, που μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αρχιτεκτονικά πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χώρους εστίασης της πόλης. Ο λόγος για ένα εστιατόριο που σερβίρει αυστηρά ελληνική κουζίνα, χωρίς σεφίστικα στολίδια, ενώ χαρακτηρίζεται για την άκρως μυσταγωγική του ατμόσφαιρα που θυμίζει θεία Λειτουργία.
Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι πως στον ίδιο χώρο λειτουργεί πωλητήριο κεριών με βαμβακερό φυτίλι, που προέκυψε από την ενασχόληση της οικογένειας της Μυρσίνης Λινού με την κηροπλαστική. Τα κεριά, εκτός από είδη προς πώληση, έχουν εδώ και διακοσμητικό - συμβολικό ρόλο και σημαίνουν αφιέρωση και προσφορά.
Το κτίριο είναι λιτό και απλό, με καθαρές γραμμές και λειτουργικό χαρακτήρα. Μίνιμαλ διακόσμηση, μωσαϊκό πάτωμα και αλουμινένια έπιπλα, συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει το μοντέρνο κίνημα δημιουργώντας έτσι μια νοσταλγική διάθεση.
Oσο για τα πιάτα που σερβίρονται, όπως αντιλαμβάνεστε εδώ δεν θα δείτε fine κουζίνα. Η ηγεσία βρίσκεται στα χέρια του σεφ Λουκά Μάιλερ ο οποίος δημιουργεί μοναδικά πιάτα που εκπέμπουν ελληνικότητα με νεωτεριστική ματιά. Το μενού, όπως υπογραμμίζεται στη σελίδα τους στο Instagram, αλλάζει συχνά ακολουθώντας την αγορά και δίνει έμφαση στα ψάρια ημέρας και τα λαχανικά της εποχής, χωρίς να λείπουν τα κρεατικά. Η λίστα κρασιών προτείνει φυσικές και βιοδυναμικές οινοποιήσεις.
Το καλάθι με το ψωμί φτάνει με μια απίθανη μυρωδιά και δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Σιμιγδαλένιο, χωριάτικο με αλεύρι βιολογικό, πολύσπορο, ολικής άλεσης. Εξαιρετικά και τα κυρίως πιάτα. Η ψαρόσουπα, το κολάρο, ο ροφός, οι καραβίδες, το σνίτσελ, ένα μενού που αλλάζει, μια ομάδα που εξελίσσεται.
«Athens for a hot minute», έγραψε η Ευγενία Νιάρχου στην Αθήνα με τους φίλους της να σχολιάζουν πόσο ρομαντικά και όμορφα είναι στην Ελλάδα.
Πού: Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ, Μελανθίου 2, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3220300