shutterstock
shutterstock
NO MAKEUP LOOK

«No Makeup Makeup Look»: Τα 3 βήματα για να πετύχετε το αγαπημένο μακιγιάζ των it-girls


Κάποιοι makeup arists  το αναφέρουν ως «No Makeup Makeup Look», ωστόσο είναι γνωστό και ως «Nude Skin». 

Είναι το μακιγιάζ που αναδεικνύει τα φυσικά χαρακτηριστικά της γυναίκας και για να το πετύχουμε πρέπει να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα βήματα. Αν θεωρείτε ότι είναι ένα εύκολο look, να σας πούμε ότι ακόμα και makeup artists αναφέρουν ότι το φυσικό μακιγιάζ είναι πιο δύσκολο από ένα έντονο για να το πετύχουν.

Ο λόγος είναι ότι αρκετές φορές ξεφεύγουμε με τις ποσότητες των προϊόντων. Επιπλέον δεν έχουμε προετοιμάσει σωστά την επιδερμίδα μας και έτσι οι μικρές ποσότητες που χρησιμοποιούνται για το συγκεκριμένο look δεν απλώνονται σωστά.

Για το «No Makeup Makeup Look», υπάρχουν τρία στάδια στο μακιγιάζ. Της ενυδάτωσης, της προετοιμασίας της επιδερμίδας και της εφαρμογής προϊόντων για βάση.

Το πρώτο βήμα είναι και το πιο βασικό. Εκτός από την πρωινή και τη βραδινή skincare περιποίηση, καλό είναι να ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας και πριν από το μακιγιάζ. Επιλέγουμε προϊόντα ελαφριάς υφής όπως είναι ο ορός και η πρωινή μας κρέμα. Μερικές σταγόνες αρκούν για να δημιουργήσουμε ουσιαστικά υγρασία στην επιδερμίδα.

Αντίστοιχα εφαρμόζουμε και ελάχιστη κρέμα ματιών, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις.

Δεύτερο βήμα η προετοιμασία της επιδερμίδας για το μακιγιάζ, που περιλαμβάνει το βασικό για τους makeup experts προϊόν, το primer. Ένα προϊόν απαραίτητο ιδιαίτερα όταν θέλουμε να πετύχουμε φυσικό αποτέλεσμα στη βάση. 

Το primer εφαρμόζεται στο πρόσωπο πριν το μακιγιάζ με στόχο την μεγαλύτερη διάρκεια του μακιγιάζ αλλά και την καλύτερη κάλυψη. Εξισσοροπεί την απόχρωση αλλά και την υφή της επιδερμίδας-μια ξηρή επιδερμίδα, το primer θα την ενυδατώσει, ενώ σε μια λιπαρή  θα απορροφήσει την περιττή γυαλάδα-δημιουργώντας την τέλεια βάση με σκοπό να αναδείξει και να τελειοποιήσει το μακιγιάζ.
 

shutterstock
shutterstock

Τελευταίο βήμα είναι το μακιγιάζ.  Έχοντας επιλέξει την κατάλληλη απόχρωση αλλά και την κατάλληλη υφή που ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας μας, με πινέλο, σφουγγαράκι ή ακόμα και τα δάχτυλά μας απλώνουμε μικρή ποσότητα foundation σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό αλλά και ελάχιστο στο ντεκολτέ. Δουλεύουμε τοπικά, κάνοντας απαλές πιέσεις και εισχωρούμε το προϊόν σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως είναι οι ρινοπαρειακές και η εσωτερική κόγχη των ματιών.

Συνεχίζουμε με ρουζ σε φυσική απόχρωση το οποίο απλώνουμε στα ζυγωματικά και τονίζουμε τα μάτια με μάσκαρα στις βλεφαρίδες.

Τέλος για το μακιγιάζ των χειλιών αρκεί ένα lip balm ή ένα κραγιόν σε φυσική απόχρωση.