Evan Agostini/Invision/AP
Evan Agostini/Invision/AP
CAROLINA HERRERA

Η Carolina Herrera αποκαλύπτει τα μυστικά της για στιλ χωρίς ηλικία -Τι πρέπει να φορά και τι όχι μια γυναίκα όσο μεγαλώνει


Τίποτα δεν γερνά περισσότερο μια γυναίκα από το να προσποιείται ότι είναι ακόμα νέα, αναφέρει η Carolina Herrera.

Σε συνέντευξή της στην Daily Mail, η διακεκριμένη σχεδιάστρια μόδας από τη Βενεζουέλα μιλά για την ζωή της και το έργο της.

«Μια γυναίκα πρέπει να μεγαλώνει με χάρη και να μην προσπαθεί να μοιάσει σε μια ηλικία που δεν είναι γιατί θα φανεί γελοία», αναφέρει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Τον Ιανουάριο κλείνει τα 80. Έως τώρα έχει ντύσει πολλές Πρώτες Κυρίες όπως η Λώρα Μπους και η Μισέλ Ομπάμα αλλά η πιο διάσημη πελάτισσά της ήταν η Τζάκι Κένεντι Ωνάση.

Έχει ντύσει ακόμη τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τη Δούκισσα του Σάσεξ αλλά και την Λετίθια της Ισπανίας. Θαυμάζει την βασίλισσα Ελισάβετ με την οποία διατηρεί μακροχρόνια φιλία ενώ ήταν φίλη και με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Ξεκίνησε το brand της αργά, στα 40 της, ενώ ήταν ήδη μητέρα και socialite στην Βενεζουέλα. 

Η Μέγκαν Μαρκλ με Carolina Herrera /AP
Η Μέγκαν Μαρκλ με Carolina Herrera /AP

«Η κομψότητα είναι συνδυασμός πραγμάτων: Όχι μόνο τι φοράς, αλλά πώς κινείσαι. Είναι το attitude. Δεν έχει να κάνει με την ομορφιά ή τα χρήματα», λέει η ίδια.

Όσο για τα οικονομικά και δημοφιλή brand αναφέρει: «Ναι, αν μου αρέσει κάτι από τα Zara ή τα H&M, θα το αγοράσω. Μου αρέσει να αναμειγνύω».

«Δεν πιστεύω στις τάσεις γιατί είναι σαν να φοράς στολή. Όλοι μοιάζουν ίδιοι. Με την μόδα, πρέπει να έχεις προσωπικότητα και να ξεχωρίζεις από το πλήθος. Ποτέ δεν ήθελα να μοιάζω με τους άλλους, πάντα ήθελα να μοιάζω σε μένα».

Η ίδια δίνει συμβουλές και αποκαλύπτει τα μυστικά για στιλ χωρίς ηλικία:

AP
AP

Να ξέρεις το στιλ σου

Όταν φτάνεις σε μια ηλικία, πρέπει να προσέχεις τι σου πάει. Να κάνεις το δικό σου στιλ που να αντανακλά τα γούστα σου. Όταν μεγαλώνεις, δεν μπορείς να φοράς αυτά που φόραγες πιο νέα. Η μόδα αλλάζει όπως αλλάζεις κι εσύ.

Το ένα που πρέπει να έχεις

Έναν ολόσωμο καθρέφτη. Έτσι βλέπεις τι λείπει και τι πρέπει να προσθέσεις.

Πάντα

Επένδυσε σε μια λευκή μπλούζα. 

Ποτέ

Μην φοράς mini φούστα, είναι για νέα κορίτσια. Όσον αφορά στα bikini, τα άφησε πίσω της στα late 40s/early 50s. Δεν φοράει τζιν καθώς είναι για πιο νέους, όπως λέει η ίδια.

Μανίκια

Παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα ρούχο.

Το μαύρο είναι βαρετό

Το φοράνε όλοι και είναι σαν στολή. Την ημέρα προτιμά το χρώμα.

AP
AP

Βρες έναν καλό ράφτη

Για να αναπτύξεις το δικό σου στιλ θα πρέπει να επενδύσεις σε μεταποιήσεις ώστε να εφαρμόζει καλά το ρούχο.

Μην δείχνεις πολύ σάρκα

Λίγο ντεκολτέ είναι σέξι, αλλά το πολύ γυμνό δεν είναι ωραίο. Η γυναίκα πρέπει να έχει λίγο μυστήριο.

Πρόσθεσε λάμψη

Τα κοσμήματα φωτίζουν το πρόσωπό μας. 

Μπότοξ

Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό και φρέσκο σε όλες τις ηλικίες. Θεραπείες και λίγο μπότοξ μπορεί να κάνουν καλό, όχι όμως μεγάλες αλλαγές και μεταμορφώσεις.

Ψαλίδι

Σε μεγαλύτερες ηλικίες, στην γυναίκα ταιριάζει το πιο κοντό μαλλί. Θαυμάζει τις γυναίκες με λευκά ή ασημένια μαλλιά, που αφήνουν το φυσικό αποτέλεσμα να φανεί. 

«Δεν είναι κακό να μεγαλώνεις, κακό είναι να προσπαθείς να το σταματήσεις. Να έχεις εμπιστοσύνη σε σένα και στο στιλ σου. Φόρα ότι σε κάνει να νιώθεις όμορφη. Εμπιστεύσου κάποιον που ξέρει και μην είσαι fashion victim. Ντύσου ανάλογα με την προσωπικότητά σου και τη φάση της ζωής που βρίσκεσαι», συμβουλεύει.

Η Λετίθια της Ισπανίας με Carolina Herrera /Splashnews
Η Λετίθια της Ισπανίας με Carolina Herrera /Splashnews