Chanel catwalk/Shutterstock.com
Chanel catwalk/Shutterstock.com
SOFT MAKEUP LOOK

Το soft makeup look είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα στην εποχή -Και φέρει την υπογραφή του οίκου Chanel


Έχουμε πολλούς λόγους να αποφεύγουμε το μακιγιάζ τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο πιο βασικός είναι η μαυρισμένη επιδερμίδα, η οποία με ελάχιστη μάσκαρα, ένα κραγιόν και λίγο bronzer στα κατάλληλα σημεία, μας χαρίζει ένα makeup look super εντυπωσιακό και sexy. Επιπλέον η υγρασία και η ζέστη δεν είναι οι ιδανικές συνθήκες για να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε το μακιγιάζ. Υπάρχει περίπτωση το makeup να λιώσει, να αλλοιωθούν οι σκιές και το μολύβι στα μάτια -και γενικότερα το look- να χαλάσει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το καλοκαίρι και γενικότερα τους μήνες που η θερμοκρασία είναι υψηλή, είμαστε συνεχώς makeup free.

Το soft makeup look είναι αυτο που ταιριάζει απόλυτα στην επιδερμίδα μας. Είναι το look που πρέπει να υιοθετήσουμε, ενώ κάνει το τέλειο fit με τη σεζόν.

Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο μακιγιάζ που δημιούργησε η Global Creative Make-up and Colour Designer, Lucia Pica για το γαλλικό οίκο Chanel, στην καλοκαιρινή collection και να πάρουμε έμπνευση.

To makeup look του οίκου Chanel.

Ένα μακιγιάζ που βασίζεται στην απαλή, φυσική βάση. Το foundation είναι λεπτόρευστο και super ενυδατικό. Απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα και απορροφάται, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το πρόσωπό μας είναι φυσικά λαμπερό.

Στα μάτια επιλέγουμε κρεμώδη προϊόντα, τα οποία εφαρμόζουμε με τα δάχτυλά μας. Λαμπερά χρώματα ή ακόμη και διάφανα προϊόντα που δημιουργούν shiny αποτέλεσμα και που κάνουν το χρώμα των ματιών μας να δείχνει ακόμα πιο έντονο. Σαφώς δεν αμελούμε τη μάσκαρα, την οποία χρησιμοποιούμε στις άνω αλλά και στις κάτω βλεφαρίδες, δίνοντας έμφαση στις ρίζες.

Τα κρεμώδη προϊόντα δίνουν την αίσθηση της ενυδατωμένης επιδερμίδας. Για την περιοχή των ζυγωματικών επιλέγουμε ζωηρές αποχρώσεις του ροζ και του κοραλί.

Κρεμώδη προϊόντα χρειαζόμαστε και για τα μήλα. Ελάχιστο ροζ ή κοραλί χρώμα θα δώσουν fresh and healthy αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε μακιγιάζ επιλέξουμε.

Τέλος για τα χείλη επιλέγουμε κραγιόν super ενυδατικά. Ξεχνάμε τα matte κραγιόν αλλά και τα long lasting προϊόντα. Αντιθέτως lip balms που χαρίζουν ελάχιστο χρώμα στα χείλη μας είναι σχεδόν απαραίτητα να τα έχουμε πάντα μαζί μας και να τα εφαρμόζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να τα κάνουμε να δείχνουν πιο juicy και απαλά.