Με αυτό το απλό τρικ οι πατάτες δεν θα ξαναμαυρίσουν πριν το τηγάνισμα
Οι πατάτες είναι μία από τις αγαπημένες μας τροφές. Είναι ένα φαγητό που πάει με όλα και μπορείς να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά πιάτα.
Μπορεί όμως να αντιμετωπίσουμε κάποια μικρά προβλήματα που όμως λύνονται εύκολα.
Για παράδειγμα, συχνά καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Κόβουμε και άλλα υλικά, όπως λαχανικά, κρέας κτλ. Τότε παρατηρούμε ότι οι πατάτες μας από κίτρινες, αρχίζουν να παίρνουν ένα καφέ χρώμα, δηλαδή μαυρίζουν.
Οι πατάτες μαυρίζουν εύκολα και γρήγορα όταν εκτεθούν στον αέρα γιατί είναι πλούσιες σε άμυλο. Έτσι, όταν εκτίθενται στο οξυγόνο, δημιουργείται μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία δίνει μια γκρι ή καφέ απόχρωση στις πατάτες. Είναι βρώσιμες, ωστόσο, δεν είναι ελκυστικές.
Υπάρχει όμως μια πολύ απλή μέθοδος για να προστατέψεις τις πατάτες σου.
Βρήκαμε στο Διαδίκτυο, ένα τρικ που αποτρέπει το μαύρισμα της πατάτας. Και δεν είναι άλλο από το κρύο νερό.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τις κομμένες πατάτες σου σε ένα μπολ με κρύο νερό και να της αφήσεις μέχρι να τις χρειαστείς.
Το κρύο νερό κάνει την διαδικασία της οξείδωσης να επιβραδύνεται.
Μάλιστα, μπορείς να τις αφήσεις σε κρύο νερό έως και 24 ώρες, σύμφωνα με το Taste of home.
Αν θες να μειώσεις κι άλλο την πιθανότητα να μαυρίσουν, πρόσθεσε οξύ, που επιβραδύνει την διαδικασία. Λίγο λεμόνι ή ξίδι μέσα στο μπολ με το νερό και τις πατάτες θα μειώσει το pH.