Η απλή αλλά πανέξυπνη τεχνική για τέλειες πατάτες φούρνου -Τραγανές απέξω, αφράτες από μέσα
Λατρεύουμε το καλό φαγητό και ψάχνουμε τρόπους να μαγειρεύουμε ακόμη πιο νόστιμα και λαχταριστά πιάτα.
Μια από τις αγαπημένες μας τροφές είναι φυσικά οι πατάτες. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους είναι το ψήσιμο στον φούρνο. Είτε μόνες τους είτε με την συνοδεία κρέατος, ψαριού ή λαχανικών, οι πατάτες φούρνου είναι ένα πιάτο που έχουμε λατρέψει από τα παιδικά μας χρόνια.
Θέλουμε να είναι crispy απέξω και μαλακές από μέσα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές συρρικνώνονται και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πώς μπορούμε όμως να κάνουμε τις ψητές μας πατάτες τραγανές απέξω και τρυφερές από μέσα;
Στο κυνήγι της τέλειας πατάτας φούρνου, βρήκαμε στο Internet ένα άρθρο με ένα απίθανο τρικ.
Σύμφωνα με το Real Simple, αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα απλό υλικό που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας. Και δεν είναι άλλο από το αλάτι.
Δίνει γεύση στο φαγητό μας και ζωή στο πιάτο μας. Το αλάτι, λοιπόν, είναι το κλειδί για τις καλύτερες ψητές πατάτες.
Και δεν εννοούμε απλώς να πασπαλίσεις τις πατάτες σου, όπως συνηθίζεις.
Σύμφωνα με το cookbook του Samin Nosrat, υπάρχει μια απλή και πανέξυπνη τεχνική: Πρέπει να βράσεις τις πατάτες σου σε αλατισμένο νερό πριν τις ψήσεις στον φούρνο.
Πώς θα το κάνεις: Αλάτισε το νερό στην κατσαρόλα και φέρε το σε βράση. Βάλε μέσα τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια κόψτες όπως εσύ θες.
Βάλτες στο φούρνο και ψήστες για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, γύρισέ τες από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αυτό τα έχει ως αποτέλεσμα ένα καραμελωμένο εξωτερικό και ένα μαλακό εσωτερικό.
Έτοιμες οι τέλειες πατάτες φούρνου!