Shutterstock

Ανατολίτικοι φακοκεφτέδες: Τα αφράτα κεφτεδάκια από φακές που θα σε κάνουν να γλύφεις τα δάχτυλά σου

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα.

Απλό, μαμαδίστικο φαγητό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.

Βέβαια, δεν υπάρχουν μόνο οι παραδοσιακοί κεφτέδες από μοσχαρίσιο κρέας που γίνονται στο τηγάνι.

Πλέον, μπορούμε να βρούμε πολλές παραλλαγές, εξίσου νόστιμες και λαχταριστές.

Τι θα λέγατε λοιπόν για κεφτέδες από φακές ή φακοκεφτέδες;

Κι όμως, υπάρχουν και μας έρχονται από (πού αλλού;) την Ανατολή.

Είναι κάτι σαν φαλάφελ στην ουσία.

Μάλιστα, είναι ιδανικό πιάτο αν είσαι vegan ή αν αποφεύγεις γενικότερα το κρέας.

Ψάξαμε και βρήκαμε την συνταγή και στην παρουσιάζουμε:

Shutterstock

ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια φακές
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1-2 κουταλάκια της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
Λάδι για το τηγάνισμα

Shutterstock

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν για 25 περίπου λεπτά.

Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Ζυμώνουμε τις φακές, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.

Βάζουμε το μίγμα για ένα μισάωρο στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κανονικά.

Έτοιμοι οι φακοκεφτέδες μας!

Μπορείς να τους βάλεις σε αραβικές πίτες και να κάνεις φαλάφελ ή να τους απολαύσεις με ότι άλλο θες.