Φτιάξτε δροσερή σαλάτα με το αρνί που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι
Το Πάσχα πέρασε και επανερχόμαστε σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας!
Φάγαμε (πολύ), ήπιαμε (αρκετά), γλεντήσαμε!
Σίγουρα μας περίσσεψε λίγο φαγητό, όπως συμβαίνει συνήθως.
Μπορεί η μαμά να μαγείρεψε για έναν λόχο και να φάγαμε για τόσο, αλλά πάντα κάτι μένει στο τέλος.
Αυτό είναι κυρίως το αρνί.
Λογικό είναι να μην θες να φας άλλο αρνί σκέτο, μετά από τόσο φαγοπότι όσο νόστιμο και ωραία ψημένο κι αν ήταν.
Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν με το ψαχνό από το αρνάκι που περίσσεψε; Πολλά και διάφορα!
Ψάξαμε και βρήκαμε μια συνταγή, κατάλληλη για αποτοξίνωση.
Μια δροσερή και ελαφριά σαλάτα με αρνί είναι ό,τι πρέπει!
Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε τι θα χρειαστείς για την λαχταριστή σαλάτα με ότι περίσσεψε από το πασχαλινό αρνί.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα:
250 γρ. αρνί ψαχνό σε κομματάκια
1 μαρούλι
1-2 αυγά βραστά αυγά κομμένα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κόκκινα)
ντοματίνια
πιπεριές ή/και αγγούρι
100 γρ. κασέρι
Για το dressing:
ελαιόλαδο
μουστάρδα ή γιαούρτι
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι, ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα υλικά της σαλάτας (μαρούλι, ντοματίνια, πιπεριά, αγγούρι, κασέρι, αυγά) και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε και χτυπάμε τα υλικά για το dressing μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή και λεία σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να πάει παντού.
Έτοιμη η σαλάτα!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το αρνάκι με έναν διαφορετικό και πιο ελαφρύ τρόπο!