Cremeux au Chocolat /Shutterstock

MasterChef -Τι είναι το «κρεμέ» που έκαναν λάθος όλοι οι υποψήφιοι παίκτες προς αποχώρηση

Το Master Chef συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και οι τηλεθεατές το επιλέγουν, όπως φαίνεται στα νούμερα τηλεθέασης.

Χθες, στη διαδικασία αποχώρησης του show μαγειρικής βρέθηκαν τέσσερις παίκτες και κλήθηκαν να αντιγράψουν το πιάτο των κριτών.

Επρόκειτο για το γλυκό «brownie με πικρή σοκολάτα, κρεμέ με passion fruit, ανανά και τυρί κρέμα».

Μάλιστα, οι υποψήφιοι προς αποχώρηση δυσκολεύτηκαν αρκετά με ένα συγκεκριμένο κομμάτι του πιάτου, το «κρεμέ».

Ο Χαράλαμπος, η Ασημίνα, η Ιωάννα και η Σπυριδούλα δεν τα πήγαν τόσο καλά με αυτό, κάτι που φάνηκε και από το αποτέλεσμα.

Τι είναι όμως το κρεμέ; Αρκετοί από εμάς αναρωτηθήκαμε βλέποντας την διαδικασία:

Πρόκειται για γαλλική λέξη: Cremeux. Έχει σχέση με κρέμα, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια απαλή και πυκνή κρέμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα γλυκά. Δεν είναι τόσο γλυκιά όσο η γκανάς (σάλτσα σοκολάτας) και είναι πιο πλούσια στη υφή από μία μους. Πολλοί τη συγκρίνουν με τη βελούδινη κρέμα κάσταρντ που έχει πλούσια υφή, ενώ σε άλλους μοιάζει πιο πολύ με την πουτίγκα.

Μία από τις πιο συνηθισμένες της εκδοχές είναι η «κρεμέ σοκολάτας» αλλά και η «κρεμέ λεμονιού».

Βασικά συστατικά της είναι το γάλα, η κρέμα γάλακτος, οι κρόκοι αβγών και η ζάχαρη, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο.

MasterChef/Youtube

Το «κρεμέ» χαντάκωσε τους παίκτες, ωστόσο και οι ίδιοι οι κριτές παραδέχτηκαν ότι χρειάζεται ώρα για να δέσει και να μην πέσει, αν και είχαν λιγότερο από μία ώρα για όλο το γλυκό.

Για την ιστορία, αποχώρησε ο Χαράλαμπος που είχε το λιγότερο καλό πιάτο.

Cremeux au citron /Pizzeria del arte